Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Diana Kok laat de eerlijke werkelijkheid zien

Route 10/66 in Nieuw-West Amsterdam is de postcode van het gebied waar Artemis Dutch Design Hotel gevestigd is. Deze benaming verwijst naar Route 66 in Amerika wat werd bezongen in tal van songs. Stadsdeel Nieuw-West probeert hier ook de creativiteit van talloze kunstenaars uit deze omgeving samen te brengen. Het is gelukt om hier een opvallend veelzijdig aanbod van werk ten toon te stellen.

Eén van de hiervoor gevraagde kunstenaars is onze fotograaf Diana Kok die al eerder de PC Hooftstraat Award voor de Meest Stijlvolle Fotoreportage in ontvangst mocht nemen. Haar vermogen om zich in te leven in anderen wat men ook wel Emotionele Intelligentie noemt is onmiddellijk terug te zien in haar bijdrage aan deze veel warmte en actualteit uitstralende expositie.

Zij durft met haar foto te laten zien dat ook mannen verscheurd van verdriet kunnen zijn. Er wordt in onze maatschappij ten onrechte gejubeld over "een man van staal." Een man die zijn emotionaliteit niet laat zien behalve als hij voor een Adonis mag doorgaan. Een een man mag al helemaal Niet Huilen...

alt

Diana Kok: "Een Adonis? Laat me niet lachen..."  Op de foto die jij maakte zien wij hoe een man huilt...  "Dit is een foto uit mijn nieuwe project Blootmooi. Misschien kunnen mensen aan deze foto daarvoor zien dat kwetsbaarheid ook bij een man mooi kan zijn. Om dat nader te verklaren moest ik er eenvoudig een gedicht bij maken zodat iedereen de eerlijke werkelijkheid tot zich door kan laten dringen dat men door een groot verdriet in een situatie kan raken waarin men alleen zichzelf nog heeft..."

Hier volgt het mooie gedicht bij de kunstzinnige foto van onze fotograaf Diana Kok.

Blootmooi

Een project
over de schoonheid van het lichaam

Iedereen is mooi
Jong en oud

De kracht
en de kwetsbaarheid

komen samen

Schuilen hoeft niet

Het lichaam
is de kleding

 

 

 

 

 

 

 

Pretty Nude

A project
about the beauty of the body

Everyone is beautiful
Young and old

The strength and vulnerability
are coming together

Hiding is not necessary

The body
is the clothing

Door Diana Kok