Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Kunstenaar Tymon beschildert 75 paar unieke schoenen

altROTTERDAM - Het pop-up schoenenatelier van de Shoe Club was een groot succes afgelopen zaterdag in het kader van de Rotterdamse Musemnacht. Het thema Smaak inspireerde de Shoe Club tot het bedenken van een pop-up atelier waar schoenliefhebbers hun eigen schoeisel konden laten beschilderen door de bekende Rotterdamse kunstenaar Tymon Ferenc de Laat.

Vanaf 20.00 uur stonden de eerste schoenenfans in de rij om hun schoenen om te laten toveren tot een lopend kunstwerk. Sommige bezoekers deden er alles aan om hun laarzen, sneakers en pumps te laten beschilderen en trokken deze ter plekke uit om ze te laten customizen. Het resultaat was erg leuk en verrassend. In het totaal heeft Tymon meer dan 75 paar beschilderd. Reden voor de Shoe Club om over een vervolg na te denken.

Werk van de Rotterdamse kunstenaar Tymon Ferenc de Laat is te bewonderen in zijn galerie aan het Weena-Zuid, maar ook op de straat ervoor. Tymon beschilderde namelijk eigenhandig de saaie betonnen ballen die op straat geplaatst zijn tegen ramkraken en heeft het Weena-Zuid zo omgetoverd tot een meer kleurrijk geheel. Kleur is dan ook belangrijk in zijn werk, dat bestaat uit schilderijen en beschilderde voorwerpen.

De Shoe Club is een jonge schoenenwinkel aan de Meent in Rotterdam met een ruim aanbod van heren- en damesschoenen van de meest trendy merken waaronder Supertrash, Unisa, Ash, Blackstone, Cruijff en Floris van Bommel.