Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Festival Iberia start dit weekend met kleurrijke events

altLEIDEN - Nog twee dagen en dan is het zo ver. Festival Iberia 2012 gaat op vrijdag, 23 maart in Leiden van start met diverse evenementen! Dit festival zal op zaterdag, 24 maart in Keukenhof en zondag 25 maart op Texel verder gaan. Het prachtige lenteweer zet de kroon op vele mooie en feestelijke gebeurtenissen want Festival Iberia wordt een internationaal feest.

Er zullen vertegenwoordigers van vele landen tijdens de verschillende evenementen aanwezig zijn. Ook de First Lady van GeorgieSandra Elisabeth Roelofs zal gedurende het Festival Iberia 2012 alle drie de dagen het bijzondere feestelijke karakter van het Festival verhogen door haar persoonlijke aanwezigheid.

Festival Iberia wordt in 2012 ook veel breder dan daarvoor. Naast de al traditioneel geworden Leidse locaties, zijn er nu ook een dag in de bloemende Keukenhof en een op het romantische Texel – dit jaar kunt u kiezen waar men zich als gast het meest Georgisch wilt voelen.

Het festivalprogramma bestaat uit drie hoofdonderdelen:
· Drie concerten van adembenemende polyfone zang uitgevoerd door de publieksfavorieten – het Georgische nationale ensemble Rustavi,
· Tentoonstellingen van Georgische schilderkunst, toegepaste kunst en fotografie, vertoond in vier Leidse galeries,
· Workshops in polyfone zang en percussie

Daarnaast komen er nog meer verrassingen tijdens de drie festivaldagen. Op initiatief van de First Lady van Georgië, wordt een bijzonder project naar Nederland gehaald. De surrealistische en verbazende werken van de recentelijk overleden Georgische kunstenaar Paata Kuparadze maken, onder de noemer “Kleurenfeest”, een speciaal deel van de festivaltentoonstellingen uit.

In samenwerking met de ambassade van Georgië stelt de Universiteit Leiden de leerstoel in Georgische talen, cultuur en samenleving in en presenteert deze feestelijk op 23 maart 2012 in het kader van het Festival Iberia.