Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Slechte taxichauffeurs niet ermee laten wegkomen

altAMSTERDAM - De Amsterdamse VVD-fractie roept het College op hard op te treden tegen Amsterdamse taxichauffeurs die misbruik van de treinstoring van 22 maart maakten door hun klanten absurd hoge ritprijzen te berekenen.

“Deze illegale prijsverhoging is het zoveelste hoofdstuk in de taxisaga van slechte chauffeurs, klantonvriendelijkheid, rittenweigering en overlast. Wat de VVD betreft is de maat vol en worden foute chauffeurs hard aangepakt.”, aldus VVD-gemeenteraadslid Bas van ’t Wout.

Ook wil zijn partij nu wel eens duidelijkheid over de rol van de toezichthouders. Van ’t Wout: “Toezichthouders bij taxistandplaatsen dienen juist om ongeregeldheden te voorkomen en tegen te gaan, hun toegevoegde waarde van vandaag is mij volstrekt onduidelijk.”

De VVD wil daarom dat door slechte taxichauffeurs gedupeerden actief worden benaderd daarover een klacht in te dienen zodat achterhaald kan worden welke chauffeurs zich schuldig hebben gemaakt aan misbruik. Daardoor worden de taxichauffeurs die wel correct hun werk doen niet ten onrechte opgezadeld met de slechte reputatie van anderen.

Bas van ’t Wout:”De Taxiwet biedt ons instrumenten om misbruik en slecht gedrag bij chauffeurs aan te pakken, ik denk dat we niet moeten schromen hiervan gebruik te maken.” Iedereen die wel eens aan de financiële grillen van zo'n taxichauffeur is overgeleverd geweest zou wensen dat het toezicht op de gedragscode in dit beroep effectiever is waardoor dergelijke waardeloze figuren er veel sneller kunnen worden teruggefloten.