Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  - c o u t u r e - MILAAN - Het Italiaanse modelabel Marina Rinaldi presenteerde tijdens Milaan Fashion Week de Spring/Summer 23 capsulecollectie 'Forever Holiday', ontworpen door Sara Battaglia. Deze zomerse capsulecollectie is de tweede en tevens laatste collectie van de Milanese ontwerper. 'Forever Holiday' is geïnspireerd op het zorgeloze gevoel van lange, zonnige zomerdagen.

Voor deze collectie vol vrouwelijke, zwierige ontwerpen haalde Battaglia inspiratie uit de energieke muziek van Pink Martini, een Amerikaans miniorkest. Forever Holiday is de tweede collectie van de Milanese ontwerper.

'Ik wil met deze collectie het gevoel van eindeloze zomerdagen overbrengen, vol vrijheid en plezier. De energieke muziek van Pink Martini - een miniorkest dat afwisselend Latin, jazz, klassieke en elektronische muziek speelt - doet mij denken aan dit ultieme vakantiegevoel. Net als in al mijn collecties komt ook in Forever Holiday mijn belangrijkste boodschap terug: houd van je lichaam", zegt ontwerper Sara Battaglia.

Pièce de résistance uit de Spring/Summer 23 capsulecollectie van Marina Rinaldi is een lange, soepel vallende cape in een macramékant die exclusief ontworpen is door Sara Battaglia. Deze cape is een interpretatie van de volumineuze zwart-witte jurk uit de wintercollectie en is beschikbaar in de kleuren smaragdgroen, wit en zwart.

Ook zijn er een T-shirtjurk met driekwart pofmouwen, oversized shirt en een wijde cirkelrok in groen. Battaglia staat bekend om haar gebruik van franjes in haar ontwerpen om bewegingen van de drager te accentueren.

In deze collectie sieren franjes de boorden van een kimonojurk met all-over abstracte print en een pyjama met contrasterende randen. Luchtige gestreepte popeline wordt gebruikt voor een broek met wijde pijpen en een lange jurk met hoge tailleband en wijd uitlopende rok.

De Marina Rinaldi Persona Spring/Summer 23 capsulecollectie i.s.m. Sara Battaglia is vanaf het voorjaar 2023 verkrijgbaar in de winkels en online. Maten lopen van een Nederlandse maat 38 t/m 54.

Marina Rinaldi is onderdeel van de Max Mara Fashion Group, dat vanaf het allereerste begin staat voor kwaliteit op maat, het omarmen van alle facetten van vrouwelijkheid en een voorliefde voor de Italiaanse stijl.

FOREVER HOLIDAY IS DE TWEEDE COLLECTIE VAN DE MILANESE DESIGNER ...