Couture van Lena Erziak is heel glamoreus

  - c o u t u r e - De couture merknaam Lena Erziak is gebaseerd op de namen van twee zusters. Er is geen Lena - er zijn wel twee zussen Hanna en Leona. Zij combineerden hun voornamen voor de naam Lena Erziak.

Lena Erziak spreekt verschillende moods en levensstijlen van de vrouw aan doordat de combinatie van twee creatievelingen steeds weer andere accenten legt. Ze zijn geboren in België maar hun familie komt uit Marokko; de zussen zijn de jongste van acht.

Hanna woont in Parijs en Leona in New York. Beiden hebben een huis in Marrakech. Ze zijn opgevoed door een moeder die als naaister ingewikkeld geborduurde bruidskaftans maakte en hebben een meester pottenbakker als vader. Aanvankelijk wilden ze miet creatief gaan werken. "Mijn moeder wist hoe moeilijk het zou zijn," herinnert Leona zich. "Ze zei dat we ons moesten indekken, in zaken gaan. En als we nog steeds van de kunst hielden, konden we terugkomen." De twee gaven gehoor aan het advies en studeerden communicatie en internationale betrekkingen en werden succesvolle projectontwikkelaars. Maar ze konden hun creatieve roeping niet loslaten.

Na het instorten van de markt in 2008 besloten ze hun ware roeping na te jagen. In 2009 debuteerde het duo met een collectie verfijnde handtassen, die lof oogstte van Harper's Bazaar, Elle, InStyle, Vogue Japan, L'Officiel en Women's Wear Daily, om er een paar te noemen. Beroemde klanten volgden al snel. Zoals Beyoncé, Jennifer Lopez, Katy Perry, Mamie Gummer, Eva Longoria en Diane Kruger.

Na een onderbreking van twee jaar, introduceerde Leona Lena Erziak in 2016 een collectie verfijnde, zorgvuldig vervaardigde schoenen. Handgemaakt in Italië. Luxueus maar betaalbaar. 

Daarna kwam er de kleding van Lena Erziak bij. Heel gedurfd, flirterig en glamoureus. Een merk met een randje, gemaakt door vrouwen voor vrouwen.

FOTO: SYDNEY KORSSE