De Melbourne Cup Carnival Fashions on the Field

  De Melbourne Cup Carnival Fashions on the Field Competition in 2023 is open voor iedereen en trekt bezoekers van over de hele wereld. Niet gek met die ongelooflijk grote prijzenpot.
De waarde van de prijzenpot voor de Melbourne Cup Carnival Fashions on the Field lijkt op het eerste gezicht in onze ogen een grap want die bedraagt in het totaal maar liefst meer dan $350.000. Maar dat komt doordat evenementen als de Melbourne Cup Carnival een lange geschiedenis hebben van prestige en aanzien niet alleen in de modewereld maar ook bij de paardenraces en qua toerisme in Australië.

Dergelijke evenementen trekken altijd de aandacht van beroemdheden en influencers maar vooral van lokale en vooral internationale modeontwerpers. De pers in Australië raakt ook niet uitgepraat over de aanwezigheid van bekende modellen en de talloze toegestroomde modeliefhebbers uit alle continenten van de wereld.

Moderedactrice Becky Weaver vertelt: " De Victoria Racing Club (VRC) heeft een verbluffende reeks prijzen ter waarde van meer dan $350.000 onthuld voor de meest prestigieuze racekledingwedstrijd van Australië, Melbourne Cup Carnival Fashions on the Field. Het wereldwijd bekende stijlevenement is sinds de oprichting in 1962 een hoeksteen geworden van de belangrijkste sociale en sportieve evenementen van Australië. De prijzen voor Best Dressed en Best Suited zullen elk meer dan $121.000 aan prijzen bevatten, met totale winnaars die $45.000 aan contant geld ontvangen, samen met fantastische prijzen van VRC-sponsoren."

In de populaire nieuwe categorie Emerging Designer, gelanceerd in 2005, zal de meest getalenteerde winnaar worden beloond met de mogelijkheid levenslang de reis naar Parijs te kunnen maken om daar kosteloos aan allerlei cursussen of events deel te nemen. Modellen die hun modellencarrière verder willen ontwikkelen, zullen de Parijs Fashion Week bijwonen voor de Zimmermann-show als gast van Vogue Australia. De prijs voor een model bedraagt meer dan $60.000. De prijs wordt uitgereikt op Penfolds Victoria Derby Day, zaterdag 4 november. Sinds enige tijd kan ook een man aan deze modellenwedstrijd deel nemen.

De Melbourne Cup Carnival 2023 begint op zaterdag 4 november met Penfolds Victoria Derby Day, gevolgd door Lexus Melbourne Cup Day op dinsdag 7 november, Kennedy Oaks Day op donderdag 9 november en TAB Champions Stakes Day op zaterdag 11 november.

Becky Weaver is als HATalkeditor zelf wereldberoemd doordat zij alle bekende hoedenmakers uit allerlei landen uit de hele wereld kent als geen ander. Haar enthousiasme inspireert mensen op allerlei plaatsen in de wereld. Vandaag meldt zij aan De Couturekrant dat op 1 juli 2023 de Taiwan Hat Association (THA) is opgericht. Haar story schenkt ons het genoegen weer eens kennis te kunnen maken met een geheel andere cultuur waar in het hoedenvak het kleine evenzeer als het grote wordt gewaardeerd. (In ons land hoor je maar heel weinig over hoeden- petten- en barettenmakers. Hoewel mensen ze vaak heel belangrijk vinden en graag dragen.)

Becky Weaver vervolgt::".Het verhaal van de oprichting van THA begon vier jaar geleden in een in Kaohsiung gevestigd interieurontwerpfirma, toen een groep hoedenliefhebbers en hoedenmakers bijeenkwam om de kunst van het dragen van hoofddeksels te vieren. Als gevolg van deze ontmoeting besloten ze een vereniging op te richten om de schoonheid van het dragen van hoeden in hun land te introduceren en te bevorderen. Het kostte ongeveer een jaar voorbereiding en het delen van ideeën voordat ze officieel klaar waren om te beginnen. "

(Red.: Eerst denk je: een jáár. Is dat niet een beetje lang? Als je hoort wie zich er mee gaan bezig houden verander je wel van mening! )

Becky Weaver : ..."Het bestuur bestaat uit negen directeuren en drie toezichthouders. Jade Bi-yu Wang, een gerenommeerd en gerespecteerd interieurontwerper, werd verkozen tot voorzitter. Meiling Lee, medeoprichter van Mei Mei France Chapeaux, werd aangesteld als CEO. De missie van de THA is om de esthetiek en cultuur van het dragen van hoeden te bevorderen, hoedenmakerij-gerelateerde activiteiten te organiseren en deel te nemen aan internationale evenementen.
Voorzitter Jade Bi-yu Wang reageerde: "We zijn opgewonden dat THA eindelijk is opgericht en, samen met het bestuur en de leden, verwachten we de schoonheid van de hoedenmakerij verder te bevorderen en te verkennen." En CEO Meiling Lee voegde toe: "Ik heb deelgenomen aan verschillende evenementen georganiseerd door hoedenverenigingen in andere landen. We zijn blij dat Taiwan er nu ook één heeft en kijken uit naar meer uitwisselingsmogelijkheden."

De Taiwan Hat Association heeft momenteel ongeveer 30 leden uit alle delen van het eiland en kijkt ernaar uit om in de toekomst meer hoedenmakers op te nemen.

BECKY WEAVER: IT'S GREAT TO BE PART OF SUCH AN INTERNATIONAL COMMUNITY UNITED BY A COMMON CRAFT. WE ALL SPEAK THE LANGUAGE OF HATS! ...