Paul Schulten met een inspirerende najaarscollectie 2023

  Deze herfst en winter laten de ambassadrices van Paul Schulten zich graag verleiden door zijn altijd perfect vervaardigde, rijk gevarieerde collectie. Onder zijn ambassadrices bevinden zich vele bekende vrouwen, waaronder de tv-persoonlijkheid en culinaire publiciste Janny van der Heijden en de gerenommeerde actrice Tamara Elbaz, vooral bekend van haar rol in "Real Housewives of Amsterdam," ook te zien op Videoland.

Paul Schulten laat zich voortdurend inspireren door de tijdgeest en kleedt met plezier mensen uit de muziek- en toneelwereld, die als het ware het visitekaartje van zijn werk vormen, dat wordt gekenmerkt door het gebruik van prachtige stoffen.

In het goed bekken tv-programma Businessclass heeft de ontwerper, op verzoek van presentator Harry Mens, zijn ready-to-wear collectie voor najaar 2023 getoond. Door de jaren heen heeft Paul Schulten, die zijn coutureshows lange tijd presenteerde vanuit het Okurahotel in Amsterdam, de modewereld aanzienlijk zien veranderen. Zijn collectie wordt nu niet alleen op televisie gepresenteerd maar is ook toegankelijk voor bezoekers van zijn winkel in Badhoevedorp.

"Er wordt nog steeds veel geld besteed aan mode, maar onze manier van kleden is veranderd. Het is allemaal wat informeler, meer casual geworden. Mensen gaan minder 'gekleed' de deur uit, maar wel op een luxueuze manier," zegt Paul. "Ook de jongere klanten dragen graag 'betaalbare' items, maar wel van een merk dat duidelijk klasse uitstraalt en daardoor vaak duurder is. Mijn nieuwe najaarscollectie is voornamelijk ready-to-wear, maar omvat ook enkele couture-stukken."

Veel van de jurken en pakken uit de collectie hebben een slankmakend en soms aansluitend ontwerp, met veelvoorkomende kleuren als geel en roze. Hoge zijsplitten komen hier en daar voor, evenals jurken gecombineerd met bijpassende jasjes. Het geheel heeft een vrouwelijke en elegante uitstraling.

Hoewel maat 38 wordt gepresenteerd in de tv-show, kunnen uiteraard individuele afspraken over maatwerk worden gemaakt in zijn winkel in Badhoevedorp. Omdat hij niet altijd aanwezig is is een belletje vooraf gewenst. Alle gegevens en zijn modellen zijn op de webstie van Paul Schulten te vinden.

Naast zijn bzigheden als couturier staat Paul Schulten ook bekend om zijn werk aan coöperate fashion bijvoorbeeld voor Dela. Hij heeft nu ook de Belgische afdeling onder zijn hoede, aangezien hij bijzonder succesvol is gebleken. Zijn creativiteit beperkt zich echter niet tot bedrijfskleding.

Hij heeft ook talloze haute couture klanten die hij met passie voorziet van elegante creaties, waarmee vrouwen van elke leeftijd zich plezierig en stijlvol kunnen presenteren bij diverse gelegenheden.