Paul Schulten opent stijlvol coutureseizoen winter 2010/2011

Manuela LothAMSTERDAM - Het is de eerste grote wintershow voor 2010 / 2011 waarmee Paul Schulten aan het begin van dit weekend het nieuwe coutureseizoen introduceert. Dat gebeurt in de vernieuwde lobby van Hotel Okura in Amsterdam. Er heerst een opvallend grote kalmte in de zaal. Er zweven 6 grote bloemvormige melkwitte lampen aan het plafond en als decor is er een intrigerende hoge wenteltrap waarvan de mannequins statig naar beneden afdalen.

Verder zijn er deze keer geen grote videoschermen of opvallende muziekunits in de zaal. En het vaste rijtje BN-ers vol glamour ontbreekt eveneens deze keer op de voorste gastenrij. Wel sociëty en natuurlijk ook de vaste clientèle die zich geïnteresseerd laat meenemen op een liefdevolle reis door het verleden vermengd met het nu.

In een vroeger tijdperk vol verwachting keert madame Chanel in onze verbeelding weer even terug en zit net als toen op de hoge gebeeldhouwde trap op de achtergrond te kijken naar de 30 stuks tellende collectie is genaamd Souvenirs... en voque. Hoe zou zij nu reageren op zijn openingscreatie?

Een staalgrijze luxueuze overall waarmee de couturier die vorig jaar tijdens de Dutch Model Awards werd uitgeroepen tot Dutch Designer of the Year 2009 een zeer zelfbewuste vrouw neerzet. Een jazzy stemgeluid zingt "Put the blame on me..." hierbij. Het is een statement wat wordt gevolgd door de onmisbare black dress. Mouwloze slank makende visitejurken met schitterende details onder meer rondom ter hoogte van de maagzône. En een ongetwijfeld plezierig draagbaar ensemble bestaande uit een zwart fluwelen kokerrok en bijpassend kraagloos zwart stoffen colbert met een ronde halslijn.

Paul Schulten werkt ook graag met een intens stralend soort grijs. Darkgrey is bijvoorbeeld een zijden pantalon rond de enkel gesloten en gedragen met korte enkellaarsjes en een kort grijs jasje. Veel voorkomend is de leren kokerrok die met een mooie heuplange blouse over de rok wordt gedragen met brede leren ceintuur. Een lange grijze mantel met klokkende lange rok laat zich met alles combineren.

Voor feestelijke gelegenheden zijn er warme combinaties zoals een heel mooi vallend jasje van roze tweed gemixt met kastanje gedragen op een donkerbruine rok met fijn roze streepdessin. Evenals 3-delige ensembles: een zwarte rok met roze top en zwart colbert. Verrassend is een pak bestaande uit een jas met lange achterpanden waaronder een zwarte jurk met transparant kanten bovenstuk te voorschijn komt.

Grappige verschijningen waren de paardrijmeisjes met paardrijbroek, vlotte vrolijke getailleerde colberts en hoge laarzen met een lange zweep. En de bekende mannequin Manuela Loth liet een adembenemende letterlijk schitterende zachtroze cocktaildress zien met lange mouw die zeer elegant maar niet over-done was.

Natuurlijk waren er de fantastisch mooie galajurken met gedrapeerde strapless top en lange prachtige roklijnen met a-symetrisch geplaatst hoog split. Mooi in diamantblauw. Of in diepzwart met strapless gedrapeerde top van lak. Veel jurken zijn voorzien van schitterende Swarovskidetails.

Paul Schulten brengt met zijn collectie een liefdevolle hulde aan periodes in de mode, aan mensen en muziek die hem inspireerden. En in zij 30 stuks tellende collectie genaamd Souvenirs... en voque reizen wij graag met hem mee.

{sharethis}