Mattijs van Bergen wint Dutch Fashion Awards 2012

altDEN HAAG - Naast alle mooie events die in residentie worden georganiseerd vindt in de Grote Kerk de zesde editie van de Dutch Fashion Awards 2012 plaats. Hier showen Mattijs van Bergen, Marga Weimans, Hyun Yeu, Elsien Gringhuis en Anne de Grijff voor een zeer brede jury hun collectie. De candidaten voor de grote prijs worden gekozen door de Academy of Dutch Fashion Design, een brede groep modeprofessionals, en een kleine internationale pre-jury.

De jury zoekt voor deze selectie naar Nederlands talent dat op internationaal niveau ontwerpt en is bereid hiervoor via een grote prijsinjectie een innovatief ontwerp te stimuleren. De hoofdprijs, de Mercedes-Benz Dutch Fashion Award ter waarde van 25.000 euro, wrerd deze editie gewonnen door Mattijs van Bergen met een collectiediem een geheel eigen visie toont.

Geroemd wordt naast de vrouwelijke en verrassende belijning van zijn ontwerpen en het beheerste gebruik van een ruim en helder kleurenpalet. Matthijs van Bergen heeft na Artze een masteropleiding in Central Saint Martin College in London doorlopen.Hij showde eerder op de Amsterdam Fashion Week en presenteerde zijn collectie eerder eveneens in London, Aruba and Istanbul wat van de nodige ondernemingsgeest getuigt. Hij ontwerpt zelf ook accessoires voor zijn collectie.

Daarbij werkte hij samen met United Nude aan verschillende ontwerpen voor schoenen. Er werd door hem een hele grappige zomersandaal ontworpen die veel overeenkomsten vertoont met de zomerse showsandaal van Lady Gaga. Zij draagt dit schoentype op onmenselijk hoge hak van 30,48 centimeter. Bij The Harem Shoe van Mattijs van Bergen, een zeer sensuele sandaal, is het loopniveau iets lager en gezonder gestyled.

Mattijs van Bergen is dolgelukkig met zijn prijs en mag zijn collectie bovendien nog tonen tijdens de Mercedes-Benz Berlin Fashion Week. Hij is verder van plan zijn prijs als een speciaal budget te gebruiken om zijn naam en label internationaal via een agancy te promoten.