Brown Clothes presenteert January and June...

altBrown Clothes presenteert haar herfst/winter 2013/14 collectie, genaamd ‘JANUARY’the first part of ‘January and June’. De Britse ontwerpster Melanie Brown is het kracht achter de merk Brown Clothes. Melanie heeft diverse prijzen en onderscheidingen gewonnen, waaronder de Frans Molenaar Haute Couture Prijs, en de Who’s Next New Talent Competitie (Who’s Next International Fashion Fair, Parijs).

"Mode is een directe reflectie op hetgeen er gebeurd in onze samenleving. Alles moet sneller, sneller, sneller, snelst,"zegt zij. Brown Clothes heeft hierop ook haar interpretatie van het begrip slow fashion gebaseerd, een afzet tegen al die snelheid. ‘January and June’ zijn twee collecties in één. Door het gebruik van de juiste materialen en artikelen voor January (de wintercollectie) en June (de zomer collectie) beslaat het ontwerpproces het hele jaar. Laten we eens de tijd nemen om te waarderen wat er nu precies gaande is.

’January and June’ is geïnspireerd op “The Merchant’s Tale”, een verhaal geschreven door Chaucer in de Middeleeuwen. Het gaat over de akelige oude man January die iets aangaat met een jongere vrouw genaamd May, puur uit eigenbelang en lust. Naarmate het verhaal zich verder ontwikkelt verandert de weerzinwekkende en onzedelijke man in een zacht en vriendelijk persoon zodra hij verliefd begint te worden op de mooie May.

Dit omschrijft ook de ontwikkeling van de January collectie, rechte donkere vormen en kleuren ontwikkelen zich in lichtere kleuren en zachtere vormen.
January gaat over het spelen met kleur en vorm. Leer en wol in sterke donkere kleuren als blauw, zwart en oranje gecombineerd met katoen en leer in beige en groene pasteltinten.

January’ wordt in de loop van dit jaar opgevolgd door ‘June’ welke zal bestaan uit doorvertalingen in de zomercollectie.

Brown Clothes is een kledingmerk dat staat voor stoere elegantie. Sterke geconstrueerde details dragen de basis van het ontwerp, waarbij de kleding speelse en conceptuele elementen samenvoegt.

De Britse ontwerpster Melanie Brown is het kracht achter de merk Brown Clothes. Melanie heeft diverse prijzen en onderscheidingen gewonnen, waaronder de Frans Molenaar Haute Couture Prijs, en de Who’s Next New Talent Competitie (Who’s Next International Fashion Fair, Parijs).

Melanie Brown werkt vanuit de Brown Clothes studio-boutique in de Hazenstraat in Amsterdam, waar tevens de kleding verkrijgbaar is.

Bijzondere medewerking aan January and June verleenden:
Photography – Lonneke Van Der Palen
Creative direction – Robert Risteski
Model – Katja Verheul
Hair and make-up - Alina Stefan