Gassan Diamonds stralend aanwezig op LXRY

Eén van de meest bewonderde aanwezigen op Masters of LXXRY is in verhouding tot andere luxueuze objecten weliswaar klein maar qua status heeft het toch de allerhoogste en allergrootste notering. Dat blijkt ook tijdens de eerder besproken de coutureshow van Paul Schulten. Tijdens zijn show verschijnen de mooiste mannequins in zijn topcreaties die worden geperfectioneerd door de meeslepende pracht van diamanten sieraden van Gassan Diamonds. Hier is vakmanschap dan ook zeker meesterschap.

De diamantgeschiedenis van Amsterdam gaat maar liefst terug tot in de zestiende eeuw, het diamantambacht werd vooral in Joodse kring beoefend. Het is een nauwkeurig en ambachtelijk werk, met als belangrijkste bestanddelen het kloven, zagen, snijden en slijpen. Het is altijd een voor de Nederlandse geschiedenis belangrijk ambacht, nauw verbonden met de Joodse geschiedenis in Amsterdam. Daar mag ons land trots op zijn.

Ook UNESCO vindt het belangrijk dat tradities beschermd worden. Niet door er een stolp over te zetten maar door ze levensvatbaar te houden voor de toekomst in een vorm die ook nieuwe generaties aanspreekt. Eén van de nieuw geplaatste tradities is het ambacht diamant bewerken.

Dit najaar werd het ambacht van twee van de grootste Amsterdamse diamantairs, Coster Diamonds en Gassan Diamonds daarom op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed geplaatst.

Het moet wel fantastisch zijn voort diegenen die zich dergelijke kostbaarheden willen en kunnen veroorloven die met zoveel zorg en smaak zijn gemaakt. Maar voor wie het allemaal niet kan bezitten zorgt het kijken ernaar en de bewondering toch ook voor een supermoment. 

altEn tijdens de Masters of LXRY stralen Schultens mannequins dan ook in zijn couture passend bij de even schitterende diamanten juwelen zoals oorsieraden, ringen, kettingen en armbanden van Gassan Diamonds.