Glamourvolle modewereld met strijdvaardige Strijbosch

 

altEINDHOVEN/AMSTERDAM – Tijdens de Masters of LXRY bracht mode-ontwerpster en zakenvrouw Marjan Strijbosch met een glamourvolle show een speciale ode aan Marilyn Monroe...

Strijbosch wordt in Eindhoven geboren als jongste dochter in een gezin van acht kinderen. In de jaren ’60 emigreert het gezin naar Canada; dat blijkt geen succes. Als Marjan 17 jaar is komt het gezin terug naar Nederland, maar ook hier bleek het niet eenvoudig een toekomst op te bouwen.

Marjan wilde niet wéér mee terug naar Canada, dus bleef zij alleen hier achter, de Nederlandse taal vrijwel onmachtig. Ze huurde een kamer in Breda en ging werken voor een make-up merk. Daar verdubbelt zij binnen no time de omzet.

Als Marjan zwanger raakt, wordt ze gedwongen iets nieuws te zoeken. Ze maakte zelf de kleding voor haar pasgeboren dochter Sascha. Haar talent wordt ontdekt en er ontstaat grote vraag naar haar ontwerpen. Binnen een jaar haalt zij haar vakdiploma’s en rijbewijs en begint de kinderkledingzaak ‘Lolly Pop’, waar zij haar zelf ontworpen communiejurkjes verkoopt.

Daarmee werd de basis voor een glansrijke carrière gelegd. Het zakendoen zit in haar genen. Marjan bouwt haar mode-imperium uit met ‘Jaguar Mode’ waarin ze haar eigen ontwerpen van ‘Jaguar Creations’ verkoopt. Ook verkoopt ze exclusieve kleding van ontwerpers van wereldfaam zoals de Italiaanse Roberto Cavalli. Zij is zijn oudste Nederlandse afneemster en de persoonlijke band met Roberto is inmiddels welhaast familiair te noemen.

Marjans leven is er één van hard werken. Voor haar succes heeft ze keihard moeten knokken en nog altijd is ze zoveel mogelijk aanwezig in haar zaak en atelier om ook het contact met haar internationale klantenkring te onderhouden. Naast de mode houdt Marjan zich ook bezig met het (ver-)bouwen en inrichten van exclusieve huizen of appartementen.

Dit jaar heeft zij het hoogste penthouse van Eindhoven omtoverd tot een paradijs voorzien van een daktuin met palmen op 100 meter hoogte.

Diverse TV-programma’s zoals ‘Glitter Glamour Gordon’, ‘Word ik rijk’ van Henk-Jan Smit, ‘Business Class’ van Harry Mens, VPRO’s ‘Man bijt hond’ en RTL Duitslands serie ‘Das Leben der Superreichen’ hebben het publiek al eens een kijkje gegund in het kleurrijke en dynamische leven van Marjan.

Ook is dit jaar Michiel van Erps documentaire ‘Hollands welvaren’ uitgezonden waarin Marjan op bijzondere wijze werd geportretteerd. Marjan leidt een leven in luxe en verkeert regelmatig temidden van nationale en internationale beroemdheden, maar dat heeft haar nuchtere kijk op haar bestaan niet veranderd. Ze is en blijft zichzelf; dat is haar leven!