Frans Molenaar showt jubileumcollectie in het Amstelhotel

altAMSTERDAM (Nieuws van Nederland) - In het Amstel Hotel presenteerde couturier Frans Molenaar zijn negentigste couturecollectie: Winter 2010-2011. Op de catwalk tonen onder meer Kim Feenstra (in 2008 gelauwerd met een Dutch Model Award), de veelzijdige Irene van de Laar en mannequin Manuela Loth op de jubileumcatwalk.
 

 De couturier kwam als verrassing aan het einde van zijn schitterende couturepresentatie met twee witte honden de catwalk op. Molenaar werd in 1940 geboren in Amsterdam. De ontwerper volgde een opleiding aan de Vakschool voor Kleermakers te Amsterdam. Hij ging stagelopen bij Charles Montaigne in Parijs.
 

In 1967 opende hij zijn eerste eigen kledingzaak in de hoofdstad. In 2005 ontving de alom gerespecteerde couturier de Max Heijmans-ring en in 2009 werd door Frans Molenaar het Fashion Museum in Amsterdam geopend. De creaties van Frans Molenaar zijn vernieuwend, stijlvol en geraffineerd.
 

Molenaar combineert ouderwets vakmanschap met opvallend kleur en materiaal gebruik. Jaarlijks wordt tijdens de AIFW de Frans Molenaar Prijs uitgereikt.
De prijs, waaraan een geldbedrag van 10.000 Euro is verbonden, moet worden besteed aan de ontwikkeling van de prijswinnaar tot zelfstandig ontwerper/couturier.
 

Ook kan de winna(a)r(es) rekenen op alle mogelijke steun van de couturier, wat varieert van verhalen over zijn eigen ervaringen tot een adres voor blinde ritsen of bepaalde stoffen.