Couturier Vittorio Canaiani presenteert intellectuele vrouwen

altROME - Op de ALTA ROMA laat couturier Vittorio Canaiani weten dat vrouwen die houden van boeken en tekenen en schilderen hem boeien. Zijn mannequins dragen hoeden als opengeslagen boeken in de wind op het hoofd. Zijn jurken en pantalonpakken zijn relaxed draagbaar want ze vallen met losse delen ontspannen rond het lichaam. Vrouwen die zich interesseren voor de wereld om zich heen houden er nu eenmaal niet zo van als hun kledingstijl aanleiding tot gegeneerde blikken geeft.

Net als bij deze dame zijn shorts wel geoorloofd als je daar maar het figuur en de leeftijd voor hebt. Het merendeel van zijn collectie omvat prettig zittende jurken en broekpakken. Lekker luchtig en ietwat breed vallend maar door de gebruikte materialen toch slank ogend.

 

"Denk bij mijn kleding maar aan bladzijden van een boek die je dráágt en waarin je heerlijk jezelf kunt inleven en opbergen. Daar moet een jasje of een jurk je aan herinneren. Alle jurken en pakken moeten ook casual vallen en je kunt wat ik maak de hele dag door prettig dragen. Mijn kleding is geen showkleding."

Hij gebruikt kostbare zijde, chiffon, taft en organza. En ook verschillende kwaliteiten mooie katoen en linnen. Veel wit, zwart en koperkleur. Er zijn hier en daar in borduursels soms een woord of een regel aangebracht op een jurk of een pak. Soms zijn er ook woorden gegraveerd in getint plexiglas die bijvoorbeeld op het rugpand zijn aangebracht.

Zijn creaties zijn niet extreem maar scoren zeer veel aandacht. Iedereen wil natuurlijk graag lezen wat zijn mooie Boekenmeisjes met de woorden op hun hun kleding vertellen. Het zijn soms dichtregels. Soms losse phrases...

Couturier Vittorio Canaiani weet al te goed dat de mooie vrouwen die zijn couture dragen altijd lang en vol belangstelling door iedereen worden nagekeken...