Chique look bij Paul Schulten en zo helemaal 2014

AMSTERDAM - In het gastvrije Okurahotel in ”Ciel Bleu” stromen de bezoekers van de coutureshow de sfeervolle ruimte binnen waar Paul Schulten tot zijn eigen grote verrassing twee belangrijke noviteiten mag introduceren. De altijd in zijn werk het uiterste gevende couturier heeft namelijk samen met sieradenmerk Otazu een oogverblindend mooie juwelencollecie gemaakt. En zijn volgende surprise is een samenwerking met Guerlain waar totaal nieuwe geur werd ontworpen voor de elegante vrouw.

La Robe Noir Couture is één van de meeste bijzondere geuren van vandaag en morgen. Het is een verrukkelijk fruitig en bloemige geur. Ontworpen door Guerlain, één van de oudste cosmeticahuizen waar men zelfs de lipstick uitgevionden heeft! La Robe Noir werd heel spectaculair over de catwalk gedragen en getoond door mannequin Stefanie in een spectaculaire door de couturier lange zwarte één-schouder-avondjurk.
Daarna begint een coutureshow die klinkt als een klok. Heel chic en toch tegelijk ook helemaal nu.

Beeldschone mannequins tonen in de aangenaam door kroonluchters verlichte zaal een collectie helder belijnde dag- en avondkleding. Talentvol gecombineerd met een dubbele halsketting van roze parels met Swarovski elementjes in een gouden setting. Of ook oorbellen en armbanden met die voorname schittering waardoor je er dolgraag naar toe zou willen rennen om ze even - heel eventjes maar als dat mág- te passen en dan te kijken hoe mooi dat staat. (Misschien word je ook wel te mooi daarmee. Je moet er ook een bepaald gevoel bij durven hebben om zulke prachtige creaties en die juwelen bij elkaar ye dragen. Soms hebben mensen dat. Maar later meer over deze sieraden die ons de hele show tegemoet flonkeren.

Later ook meer over de frisse en fruitige stijl van Paul Schultens jurken en jasjes in vrolijk heldergroen gecombineerd met lavendel, cyclaam, oranjeblauw en geel. Stijlvol en helemaal nu is de keuze om in de show casual jeans met een vest en bolero van lichtblauw geprinte tweed te combineren. het lijkt allemaal heel nonchalant maar het is een zorgvuldig samengestelde combi die haarfijn aangeeft wat jongeren -ook met een ruim budget- in deze tijd met hun kleding willen aangeven. 

 

De bindende factor met al deze bronnen is voor Schulten de kwaliteit en de ogenschijnlijke eenvoud. Dit vertaalt zich voor de dagkleding in een sportieve, bijna nonchalante, chique look.

Maar voor de avond is ‘Sky the Limit’. De avondjaponnen zijn namelijk zeer luxe en glamoureus…