Frans Molenaar: ' Vandaag alleen maar witte wijn..."

AMSTERDAM - Het is onverwacht stralend zomerweer tijdens de 97ste show (nee... niet dus de 99ste zoals onlangs door een grote krant werd gemeld) van Frans Molenaar. Er is weer bijna te weinig ruimte om de vele gasten in zijn salon een plaatsje te geven. Laat het eerst even duidelijk zijn dat de 100ste show waar Frans Molenaar zelf ook naar uitkijkt dus nog anderhalf jaar op zich laat wachten. Als er nu al films of documentaires worden gemaakt over de "komende honderdste show" is dat sterk overdreven.

Verder lijkt de couturier ondanks eerdere suggesties weliswaar iets afgevallen maar toch kwiek en geheel in orde op zijn 73ste jaar. Natuurlijk gaat hij gezien zijn leeftijd iets kalmer te werk. Keurig gekleed in zwarte smoking staat hij de pers te woord en vertelt hoeveel hij nog steeds geniet van het inkopen van de mooiste Parijse stoffen en het maken van een nieuwe collectie. "Je moet ook steeds vernieuwend te zijn," aldus de couturier die zich met hartstocht weer op het maken van jurken, jassen en pakken in vele stralende kleuren heeft gestort.
Zijn gasten zijn dan ook zeer te spreken over de vele prachtige creaties waarmee zijn mooie mannequins de aanwezigen weten te verrassen. Ook de afterparty in de grote tuin waar twee behoorlijk barbaarse Griekse godenbeelden op indrukkende wijze domineren klinkt als een klok. Deze keer vindt er echter geen introductie plaats met champagne. "Nee hoor. Vandaag houden wij het bij lekkere witte wijn en onze beroemde bitterballen," aldus de couturier die kritiek negeert. Hij houdt er namelijk van alles op zijn eigen wijze te doen.
En misschien ligt het ook een beetje aan het heerlijke weer maar het wordt zo gezellig in die zonnige tuin dat de laatste gasten pas uren later met tegenzin vertrekken.