Stephan Badals nieuwe couturecollectie bevat veel kant

ANTWERPEN - Stephan Badal presenteerde zijn nieuwe couturecollectie voor lente - zomer 2014 in Kasteel Den Brandt te Wilrijk stip om 20.00 uur. Stephan Badal ontvangt doorgaans diverse gasten uit de jetset in zijn couturehuis aan de Mechelsesteenweg 170 te Antwerpen. Badal hanteert een ‘closed-door-policy’bij ontvangst. Dat wil zeggen dat de deur van het couturehuis dan dichtgaat zoals vaak in Amerika gebeurt. 

Badals ontwerpen worden dit voorjaar vaak gemaakt van licht handgeweven tweed in verschillende pastelkleuren. Dat is erg mooi materiaal. Ook gebruikt hij verschillende soorten zijde waaronder zijde mousline soorten en brokaat. Maar v ooral veel kant. of brokaat zijn stoffen die Badal graag gebruikt. In de nieuwe collectie is veel kleur te vinden. Mooie combinaties: van pastel tot roze, van ecru tot licht bruin, goud en felrood, kant in combinatie met zwart zijde of zilver met goud.

De verschillende combinaties komen terug in mantelpakjes, gewaagde en diep uitgesneden cocktailjurken of elegante jassen. Natuurlijk is de signatuur van de designer ook terug te vinden in de collectie, waar hij de mooiste kant kan leggen over de puurste stoffen. De prachtige knopen die hij gebruikt komen goed tot uiting en maken op hun beurt van elk stuk iets exclusiefs.