Ronald Kolks feestelijke coutureshow en de gekooide Zwarte Bruid

altMeer dan vijfhonderd genodigden vierde ontwerper Ronald Kolk zijn vijfentwintigste haute couture show ‘Boudoir Noir’ voor winter 2010 - 2011. Een jubileumshow met een zeer feestelijk karakter. Met veel kant en veren, showt couturier Ronald Kolk zijn jubileumshow in de Grand Ballroom van het Krasnapolsky hotel als een schitterend en meeslepend verhaal.

De opening gedragen door klank en muziek van Within Temptation is een compilatie met een stervormige nevel en een dramatisch stadnbeeld op de bühne zonder hoofd wat wanhopig een arm ten hemel heft. Sharon den Adel, zangeres van de Nederlandse band Within Temptation verschijnt dan als eerste op de catwalk en zingt. Zij is gehuld in een korte zwarte creatie van Ronald Kolk en draagt heftige schoenen.


Kolk zal voor rockband Within Temptation, die inmiddels bijna drie miljoen cd’s heeft verkocht in vijfenveertig landen, de couturekostuums ontwerpen die gebruikt zullen worden voor het artwork van het nieuwe album. Ook zal Den Adel creaties dragen van Kolk tijdens de wereldtournee die in 2011 van start gaat.


Daarna verschijnt een hoge groene poort tussen twee heggen begroeid met klimop op het toneel waardoor heen de mannequins een uur lang creaties presenteren van Kolk, in zeer uiteenlopende vormen.


Er volgt een flamboyante show die geopend wordt met een zwarte bustier in lak op een golvend wijde zwarte rok van lak met hoge zwarte laarzen. Gevolgd door rustige pakken met brede kragen en jasjes die op de heup vallend.


En veel broekpakken met hoge split, blazers met tailles in lak en zijden jurken. Ook a-symmetrisch en langer aan de achterkant. Wel veel in zwart en grijstinten maar daarnaast ook bruinrood, zwart-wit en een donkere tint zachtgeel en bleu.alt


Tijdens de show zorgen lenige jonge balletdansers voor een charmant intermezzo. Zij doen een symbolische dans met grote witte veren waaiers. Het beeld van de show wordt daardoor wat verlicht want na een prachtige reeks lange avondjurken verschijnt de mooie zwarte bruid met haar boeket rozen in een gedeeltelijk gekooid gewaad.


Deze bruid verschijnt in een zwart gewaad met een zwarte hoofdtooi. Zwart is mysterieuze kleur die veel afdekt. Dat is ook een vorm van schoonheid behalve bij een bruid.


Daarom maakt de gekooide bruid ook een tragische indruk aan het eind van deze fantasierijke jubileumshow van couturier en theaterman Ronald Kolk die een staande ovatie in ontvangst mag nemen van een geraakt maar enthousiast publiek.