Art Couture van David Paulus zingt en swingt het uit

AMSTERDAM - De jonge fashion designer David Paulus heeft nu al voor de vijfde keer met succes een show gegeven van zijn Art Couture. Daarbij heeft hij couture gepresenteerd in een veel minder klassieke versie dan wij hier steeds weer gewend zijn. David Paulus is geboren in Curacao en dat ziet zijn publiek meteen aan zijn zonnnige kleurenpalet. Het is heel interessant om te merken hoe veel nieuwe ontwerpers heel flexibel vanuit hun achtergrond laten zien hoe je ook op een andere manier een heel geslaagde show kan neerzetten op de catwalk.

 Het is een merkbare verrijking door de mulitculti maatschappij waarin nieuw en spontaan creatief talent verfrissend en vernieuwend aankijkt tegen de bekende kaders waarbinnen men werkt. De Art Couture van David Paulus wordt niet speciaal ontworpen als draagkleding hoewel je veel creaties vooral in de disco of op een party best kunt dragen. Het is meer een actuele maar speelse stijl die een groot thema uit de cultuur of de geschiedenis in kleine schilderijtjes neerzet. Elke creatie heeft daarbij een betekenis. Deze keer heeft DavidPaulus als thema het circus uit vroegere tijden.

Hij werkt met zijden stoffen, puur linnen en een stevig soort vilt waarvan hij vooral bol staande rokken met veel kleurige panelen maakt. De kapsels en de visagie van zijn modellen zijn totaal in stijl aangepast. Zo zijn er uit een vorige show ook nog een paar Alice in Wonderlandtypetjes over die verversingen ronddelen. Ze hebben schattige poppenhoofden met ongelooflijke poppengezichten en bijpassende jurkjes. De introductie van de show is een langbenige blondine op stelten met ongelooflijk lange armen. daardoor kom je meteen in de circusstemming voor zijn stralende en vrolijke circusshow.