Mart Visser Haute Couture brengt blauwen in alle nuances.

alt“Shaped by Elements” is het thema van de collectie van Mart Visser voor winter 2010. Zowel in zwart als in blauwen in alle nuances presenteert hij een rijke collectie vol tederheid voor het lichaam van de vrouw. Daarom zijn zijn creaties lichaamsvolgend en poëtisch van kleur.

 

De belijning is gebaseerd op ellipsen en rondingen in bloemvorm in een spel van glans en beweging zonder ook maar één moment aan draagbaarheid in te boeten. Haute couture is te vaak geïnspireerd door mooie creaties uit een modieus verleden en raakt verstild maar bij de wintercollectie van Mart Visser draait de collectie juist om het verder gaan in de tijd. Zijn concept is vernieuwend.

De moderne vrouw wil niet alleen maar de show maken in pracht en praal maar echte mooie kleren ook heerlijk kunnen dragen. Dus moeten mantels en jurken er prachtig uitzien maar ook heel comfortabel draagbaar zijn. Bij Mart Visser draait het ook inderdaad om die inter-aktie. Het sophisticated ‘shaped-to-the-body’ effect.


Hij houdt rekening met de valling van de luxueuze materialen en hoe deze zich vertalen om haar lichaam van de vrouw, haar vormen en haar beweging. Zwart is de geprofileerde zijde van een jurk die spontaan applaus ontlokt aan de zaal. Zwart is ook de mantel met een brede geschulpte kelkvormige kraag die spits naar de taille toelopt. Er is ook veel blauw.

Nachtblauw; mystiek, sensueel en elegant. De kracht van een intens diepe kleur; als een helder maanlicht schijnend over het inktblauwe water.

 

Zijn Haute Couture atelier laat het jaren 80 gevoel herleven in korte tailleurs, grote capes en ruime ovale moulage-mantels.
Mart Visser brengt eveneens een schitterende avondcollectie met paillettenjasjes die met zijde zijn gevoerd. Ook lange robes met pailletten en stenen in blauwe tonen met zilver, brique en shiny black. Ook warm rood, heldere kobalt, knalgroen, krachtig paars en gitzwart.
Maar de blauwe nuances (van light ruby, electric blue tot het diepste nachtblauw) vormen de hoofdtoon. Zij worden begeleid door een smartelijk lied Mammy Blue in 1970 voor de zangeres Nicoletta geschreven. Het werd ooit een wereldhit. De tekst beschrijft de schrijnende jeugdherinneringen van een zoon aan zijn overleden moeder en aan het leven in het algemeen.