Fracture Space gelanceerd door Liselore Frowijn

AMSTERDAM - Toen Liselore Frowijn vorig jaar de Frans Molenaarprijs won voelde ze zich blij maar ook wat overvallen. Natuurlijk was ze er happy over maar moest ze deze spannende gebeurtenis en alle emoties daar omheen toch wel eerst verwerken. Ze kreeg door de prijs wel budgettair de ongelooflijke kans om een eigen mooie nieuwe collectie te ontwerpen.

Zo'n bekende prijs krijgen is wel zo'n grote gebeurtenis in je leven dat je hoewel je ook dolblij bent toch nog niet zo makkelijk aan die verandering van je status went. Het is een stapje vooruit in je professie maar het vraagt ook nieuwe verantwoordelijkheid waarvoor de jury haar kennelijk echter toch geschikt heeft geacht.
Ze heeft met haar nieuw uitgebrachte collectie de vibraties van het afgelopen jaar proberen te vangen, alle deeltjes en stukjes om haar heen die haar als ontwerper verder hebben ontwikkeld. Zoals de schilderijen van Kokoschka die ze bestudeerde tijdens de ontwikkeling van deze collectie.
Ze zegt: "Ik werd zeer geraakt door zijn krachtige portretten want die tonen heel direct de energieën van de geportretteerden. Hij legde de psyche van de mens bloot op haast dierlijke wijze met zijn grove verftoets."
Zijn werk inspireerde Frowijn tot het ontwikkelen van ritmische prints, bloemrijk en gestreept, en uitgevoerd in kleuren die ook in de landschappen van David Hockney zijn terug te vinden