Fashionfacts over couturier Mart Visser

altMart Visser is een designer die zich op tal van manieren heeft weten te ontwikkelen. Hij is een zoon van Marry Visser-Van Doorn. Zij was een politca die van 1997 tot 2002 namens het CDA deel uitmaakte van de Tweede Kamer.


Deze couturier is bevlogen van zijn vak. Naast couturier is hij ook ontwerper van ook prêt-a-porter. Hij ontwerpt ook schoenen, tassen en brillen. Ook produceert hij bedrijfskleding. Hij heeft een winkel aan de Paulus Potterstraat in Amsterdam. Mart Visser ziet bedrijfskleding als een statement van het bedrijf naar de buitenwereld. Zijn filosofie sluit goed aan bij de wensen van KLM.

 


Mart Visser ziet bedrijfskleding als een statement van het bedrijf naar de buitenwereld. Zijn filosofie sluit goed aan bij de wensen van KLM waarvoor hij het bedrijfsuniform ontworpen heeft. 11.000 leden van het cabine- en grondpersoneel èn de vrouwelijke vliegers van KLM en KLM Cityhopper dragen vanaf dit voorjaar de creaties van de Nederlandse modeontwerper Mart Visser.


Vissers materiaalkeuze bij zijn nieuwe couturecollectie voor de winter van 2010 tot 2011 is één van de meest luxueuze uit zijn oeuvre en verrassend mooi. Hij gebruikt daarvoor zuiver cashmere en Franse zijdes in al hun fragiliteit maar ook flinterdunne wol/zijde blends. Perfect verwerkte kant vaak zwart en gedeeltelijk transparant voor lange avondjurken.

En suède in lieflijke pasteltinten voor pakjes en jacks. Ook gemaakt van het zachtste leer. Veel van zijn creaties vallen op door hun glans. Door de schittering in de stof.

 

Nieuw zijn de als water om het lijf vallende jerseys. Volgens Mart Visser is zachtheid alles hier: "Luxury as a personal pleasure." Veel zilver en veel gitzwart. Zijn avondcollectie schittert als nooit tevoren. Pailletten en stenen in prachtige blauwe tonen, brique en shiny black. Voor rijk uitziende galacreaties.

 

In een persoonlijke getekende bijlage geeft hij de gasten op zijn show ook uitleg over zijn werkwijze door verschillende schetsen en (aan)tekeningen. Daarmee laat hij zien wat hem inspireert en wat hij aan anderen wil overdragen.