Iedere dag draagbare couture

AMSTERDAM - Couturier Peter Rommers is afgelopen voorjaar verhuisd van de Westerdoksdijk naar de Roelof Hartstraat in Amsterdam Oud-Zuid. Voor de presentatie van zijn wintercollectie 2014/2015 heeft hij zijn winkel omgetoverd in een restaurant met New York-allure. Zijn gasten worden er gefëteerd op een heerlijk diner en een modeshow die hebberig maakt. De wintercollectie 2014/2015 van Peter Rommers wordt gekenmerkt door de zachte, aaibare stoffen (cashmere-achtige wol) in gedurfde kleurencombinaties: een handelsmerk van Rommers. Naast strak gesneden jurkjes, rokjes en smokingpakken (must have!), zijn er ook wat meer ruimvallende tops en jassen te zien. Sportief, comfortabel en bovenal elegant en chic.

Ook nu zijn er weer diverse verrassende creaties waarin verschillende materialen met elkaar zijn gecombineerd. Bijvorbeeld jurkjes en jassen van donkergrijze denim gecombineerd met lichtgrijze wol. Heel jeugdig zijn de Chanel-achtige overgooiertjes, met spannende openingen op decolleté, rug en been. Het mooi belijnde tricot-jurkje (een echt Kate Middleton-jurkje, zoals de gasten direct al opmerken), is waarschijnlijk een blijvertje. En gecombineerd met het korte vest-jasje met aangeknipte mouwen van hetzelfde materiaal een ideale outfit voor dag en avond.
Couture is al lang niet meer uitsluitend mode voor blingbling societytiepjes . Peter Rommers laat met deze collectie goed zien dat couture juist voor (hardwerkende) vrouwen die midden in het (arbeids)leven staan er het hele jaar door helemaal bij hoort. Zij weten dat er iedere dag op hun wordt gelet en wat er (internationaal) speelt.  

AUTEUR VAN DIT ARTIKEL: HANS HINSSEN