Aziz Bekkaoui met United Hearts Now

AMSTERDAM- Voor zijn collectie herfst winter 2015/16 laat Aziz Bekkaoui zich inspireren door de kracht van liefde tussen onverwachte werelden over grenzen heen. Zijn show op Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam bengt schijnbaar onverenigbare fenomenen samen. Dit kan een doorbraak opleveren, innovatie van nieuwe waarden, nieuwe inzichten en nieuw bewustzijn.

"Breek de muren om je hart weg en doorbreek grenzen. Dus, bien etonne de se trouver ensemble, toont de nieuwe collectie een samengaan van onverwachte grootheden, zowel in materiaalgebruik als in de aangewende technieken, " zegt Aziz Bekkaoui.
Zo worden hedendaagse print- en fototechnieken ingezet voor het reproduceren van eeuwenoude grafische motieven. Motieven die ooit uit andere werelddelen naar Europa werden geïmporteerd om daar “klassiek” te worden; zoals jacquard en het pied de poule-patroon. Traditionele stoffen zijn samengevoegd met ultra-hedendaagse weefsels. Glas gebruikt in de ruimtevaartindustrie wordt omhelsd door wol van schapen uit de Schotse Hooglanden. Kasjmier gaat hand in hand met zijde.

Glamour omarmt activisme. Urban tesamen met klassiek. De tijd van de hokjesgeest en verzuiling is voorbij. Onze tijd roept om: UNITED HEARTS NOW! Aziz Bekkaoui toont zijn nieuwe collectie vandaag tijdens de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam.