Tijdens prachtige lenteshow verliest zij haar stem

AMSTERDAM - Het presenteren van de lente en zomershow voor 2015 van Sheila&Gideon Collections is bijna niet door kunnen gegaan. Dat was schrikken! De show op deze ijskoude winterdag- altijd een groot feest voor de ontwerpster en haar team- loopt bijna helemaal mis. Tijdens die grote dag van de zomershow waar iedereen naar uitkijkt heeft de griep heel veel mensen in een horrorgreep. Ook Sheila de Vries houdt zich met citroenen en drankjes en van alles en nog wat maar net op de been. Haar assistente fluistert mij bij binnenkomst geschrokken toe: "We zijn allemaal vreselijk bang dat Sheila haar stem verliest..."

En Sheila is de ladyspeaker en weet als enige precies wie en wat er wordt gedragen. Ik schuif voorzichtig op een stoel achterin tussen de bezoekers . Zelf voel ik me ook al een tijd behoorlijk trillerig maar een show van Sheila de Vries is altijd zo fantastisch. Dat wil ik niet missen. Dat wil iedereen dolgraag zien.

Ik zie de ontwerpster staan voor haar publiek maar hoor niets. Ligt het aan mijn oren? Bezoekers fluisteren mij toe: "Wij verstaan haar ook niet. Zij heeft haar stem verloren en alleen de voorste rij verstaat haar nog. " Sheila staat voor haar publiek en introduceert bijna onhoorbaar een mannequin in een jurk met streepdessin waarover een donkergrijze suëde regenjas wordt gedragen. Zij excuseert zich kennelijk nu voor haar stemprobleem maar het publiek vindt het helemaal niet erg.
Een donkerbruin 3/4 leren jack op een mosgroene pantalon, een vrolijke blouse in A-lijn met strookje voor de aanstaande moeder, een lichtblauw met gouden robemanteau en een kersenrode avondjurk krijgen volop applaus.
Een dieppaarse strapless avondjurk trekt de aandacht door een kersrood geborduurde borstpartij. De transparante kanten witte bruidsjurk met hele lange dikke franje aan mouwen en zoom besluit deze fantasierijke luxueuze zomershow die wordt afgerond met een afterparty. Buiten giert de wind maar binnen is het gezellig. Ook hier kan de gastvrouw Sheila de Vries niet gemist worden. Ze ziet bleek maar de grootste problemen zijn nu voorbij. Toch blijft dit zeker een show die haar nog lang zal bijblijven.

FOTO: SYDNEY KORSSE