Peter Rommers toont supervrouwelijke look

AMSTERDAM - In zijn tot brasserie omgebouwde winkel in de Roelof Hartstraat in Amsterdam Oud-Zuid, toont ontwerper Peter Rommers zijn gloednieuwe zomercollectie. De aanwezige gasten behoren duidelijk tot de vaste clientèle, gezien de vele Peter Rommers outfits die wij hier zien. Enthousiast wordt ook gereageerd op de frisse, jeugdige lijn die Rommers voor het komend seizoen neerzet. De show start met een zachtgeel pakje met opvallende schouderacccenten.

Daarna volgen enkele korte oranje/roze en blauw/groene tweed jurkjes in cool-wool met spannende details als mooi afgewerkte open rondingen in voor- en achterpand. Deze intrigerende uitsnijdingen komen in talloze variaties voor in tops gecombineerd met strakke of juist iets uitstaande rokjes.
Naast deze supervrouwelijke look, zijn er ook sportieve sets zoals een zwarte ritstop van gewassen zijde, zowel te combineren met een soepel vallend rokje van dezelfde stof als met een kanten stadsbermuda.

De meest opvallende en ook provocerende ontwerpen uit de collectie zijn twee pakken waar men niet over uitgesproken raakt. Het betreft een groen plissé pak bestaande uit een ruimvallend hes met een culotte (een wijdvallende broek tot op de enkel), dé modetrend voor de komende zomer. En een lichtgrijs kraagloos jasje met smalle broek. In dit op het eerste oog simpel ogende pak toont zich het vakmanschap van ontwerper Peter Rommers. Dit veelbesproken pak is zo goed gesneden dat het zowel mét als zonder blouse gedragen kan worden. Dus is het tegelijk een zakelijk pak voor overdag, als een smokingpak voor een zwoele zomeravond!
De geshowde collectie die sinds afgelopen week in de winkel hangt zal elke maand aangevuld worden met nieuwe ontwerpen, variërend van blouses tot jassen en avond/bruidskleding.
AUTEUR: HANS HINSSEN  FOTO: ANNELIES DAMEN