Addy Van Den Krommenacker zet Nederlandse mode internationaal op de kaart

altROME- Het lijkt net of er een grote filmster vertrekt als de Brabantse Addy Van Den Krommenacker naar Rome vliegt. De tijden zijn veranderd want modemakers van zijn niveau hebben een complete sterrenstatus gekregen hoewel Addy daar zelf totaal de man niet voor is. Hij is zoals hij is: bescheiden en aimabel.

 

Maar fashion is in onze wereld van vandaag zo'n topic gebleken dat het werken daaraan tot een enorme fancultuur leidt. Mensen uit deze wereld hebben ook veel invloed. Neem nu eens het volgende: welke modemaker arriveert er zoals de Brabantse Van Den Krommenacker met een vliegtuig vol met zijn eigen team van prachtige modellen en minstens 5 visagisten in Rome om voor een internationale jury en publiek zijn show te geven?

En met een grote cameraploeg van minstens drie cameramensen met belichters en geluidsmensen en een in vakmode gespecialiseerde fotograaf? Daar komen nog bij de produktieleiding, de persoonlijk assistent, de kleedsters tijdens de show en niet te missen zijn vertrouwde secretaresse Kelly Merts die hem begeleidt bij het hanteren van de vele interviews die hij direct na de show aan magazines, tv-programma's en journalisten uit de hele wereld zal geven.

Met de ongelooflijk mooie glamourcreaties die hij tijdens de AltaModa Fashionweek in Rome toont voor een internationaal publiek zet Addy Van Den Krommenacker de Nederlandse modewereld internationaal op de kaart. Zijn story hoe hij zover gekomen is leest als een verhaal. Misschien was hij ook geschikt geweest voor een leven in de muziek want hij was dol op musiceren. En hij zat vroeger in een band met vrienden maar het werd toch uiteindelijk de mode waar hij voor koos.

Hij begon zijn carrière in de modewereld in 1970 namelijk als verkoper en later als inkoper bij de toen in de Verwerstraat te 's-Hertogenbosch gevestigde 'Tik-Tak boetiek'. En 10 jaar later startte hij zijn eigen kledingzaak met Haute couture van Gucci, Versace, Ralph Lauren en Dolce & Gabbana. Hij leerde daar grondig alle fijne kneepjes van het vak.

Nu is hij vele stappen verder. Zijn couture wordt in Italië gemaakt bij verschillende ateliers die ook werken voor Calvin Klein, Gianfranco Ferré, Armani Privé en Roberto Cavalli. In 2007 mocht hij de 'look of the year' award voor beste buitenlandse bijdrage aan de haute couture in ontvangst nemen in Taormina, Sicilië. In december 2008 kreeg Van Den Krommenacker de Society Award, zijn eerste Nederlandse onderscheiding.

Hij zat naast Tyra Banks bij het tv programma America's Next Top Model en kleedde haar. Hij ontving in Sicilië zijn grote derde Italiaanse prijs vanwege zijn verfrissende visie op couture, zijn kleur- en stoffengebruik en zijn ‘Made in Italy’ concept. Hij kleedde veel BN-ers en maakte de trouwjurk voor vele grote sterren.

Vorig jaar kreeg Van Den Krommenacker uit handen van zijn muze Sandra Reemer de Fashion Museum Award in Amsterdam. De onderscheiding werd toegekend door het Fashion Museum|Nederlands Modemuseum.

Onze fotografen Sydney Korsse en Toon Van Stralen van De Couturekrant zijn momenteel in Rome front row actief temidden van de wereldpers om zijn show voor u direct zo mooi mogelijk in beeld te brengen. Het is er razend druk en zij mailen rechtstreeks hun foto's door. Een show die weer grenzeloos enthousiast door het vakkundige modepubliek uit de hele wereld werd begroet.

Dat heeft ook voor de verkoop consequenties. Momenteel wordt zijn collectie ook onder meer verkocht in Istanbul, Dubai, Kazachstan, Zürich, Duitsland en Rusland. Maar Addy is en blijft zichzelf. Ondanks zoveel starquality is de hartelijke en open-minded Brabander (gelukkig voor ons) stevig met twee voeten op de grond gebleven.