David Paulus en Paco Nunez showen Poupées Embaumes

AMSTERDAM - De Pop Art show van designer David Paulus presenteert vandaag de Vrouw in het algemeen in verschillende verschijningen. Grace Jones, Marie Antoinette ofwel Madame Deficit (wie kent haar niet) en de cartoongeesten die er heel populair uitzien. Het verhaal van deze show duidt verborgen wezens aan met een magische kracht die alleen gezien worden door diegenen die hiermee bekend zijn. Het concept voor dit mooie maar ontzettend enge verhaal en de produktie komt van Paco Nunez en David Paulus.

Deze keer is het verhaal heel spooky met een vrouwelijke satyr die diep in het woud achter een vrouw aanjaagt. Zij vlucht doodsbang voor het griezelige wezen en ontmoet twee vrouwen die haar willen helpen. Maar de vrouwelijke satyr zorgt dat zij worden vergiftigd en ... betoverd. Binnen de kortst mogelijke tijd verandert het onschuldige drietal vrouwen in een soort poppen die zich door magische dansrituelen proberen te bevrijden maar dit is vergeefs.
De satyra is heel slecht en zij offert de drie weerloze vrouwen aan de Koningin van het Woud. En deze heerseres gebruikt de lichamen van de vrouwen als mannequins die voor haar moeten blijven showen en dansen.
Dit is wel even schrikken op een prachtige zondag in Amsterdam Noord maar een korte film zal tonen dat dit spel hier werd gespeeld. David Paulus was al eerder gefascineerd door de figuren die in sprookjes leven. Maar deze keer zijn er gelukkig veel vrolijke bezoekers in de zaal die zich niet laten initmideren. We zijn er dan ook zeker van -als wij weer buiten staan- dat de satyra zich terugtrekt na de show. Ook de danseressen hoeven niet meer te vluchten!

FOTO: SYDNEY KORSSE