Sheila De Vries brengt vlammende wintercollectie op de catwalk.

altAMSTERDAM- Met een Eiffeltoren op de achtergrond introduceert actrice Anouk Van Nes in het Hilton op poëtische wijze de nieuwe wintercollectie van couturier Sheila de Vries die zich heeft laten inspireren door de film Un Homme et une Femme uit 1986. Een romantisch filmdrama waarin geliefden elkaar uiteindelijk niet kunnen bereiken.


Deze introductie verwijst ook naar het na-oorlogse Saint-Germains-des-Pres waar in een kleine wijk een groep excentrieke creatieve zangers en musici de hele wereld beïnvloeden met hun vrije en opwindende levensstijl.

 
De show opent al direct in een uitgesproken Bourgondische stijl met een serie vlammende creaties in zwart en vurig rood. Heel fantasierijk zijn slanke rode jurken met zwarte vleugelachtige panden versierd of felrode jurken met grote delen doorzichtig zwart kant gedecoreerd.


Er wordt in deze zinderende en sensuele collectie door Sheila De Vries veel gewerkt met transparant zwart kant wat deel uitmaakt van pakken bestaande uit een rok en heuplange top of uit pantalonpakken in overallstijl met lange brede pijpen en leren strikceintuur.


Veel glanzende stoffen voor pakjes en jurken die soms met delen van stoffen bezet met een vacht van linten worden gecompleteerd. Steeds weer terugkerend in die combi van felrood en zwart. Of totaal rood of geheel zwart. Ook zwart lakleer en een witte 3/4 mantel met grote donkere motieven en afgezet met een brede rand zwart leer en hoge leren col. Mooi op een zwarte legging en hoge zwarte laarzen.


Tussen de zeer uiteenlopende creaties is er ook veel te vinden voor de vrouw met een grote maat. Sterk is op dit gebied een rood fluwelen mantel met afslankende belijning. Mooi zijn grote wollen mantels met brede kragen in 50-er jaren stijl of heel charmant (als swagger) in de A-lijn.


Bij de cocktail speelt de enigszins gedrapeerde jurk en de lange zwarte robe met glinsterende pailleten een hoofdrol. Veel zwart voor de avond. Maar ook wolkachtig versluierd grijs en natuurlijk ook rood.


Als intermezzo betreden bij deze elegante vrouwelijke collectie ook dressmen de catwalk die een rijke range aan korte en langere leren jacks en jassen laten zien. Ook de kleurrijke accessoires als kettingen en grote halfronde tassen en schoenen zijn ontworpen door Sheila De Vries en komen uit eigen atelier.


Als de finale is aangebroken staat het publiek spontaan op ontvangt zij een groot applaus. Een aantal bezoekers haast zich ook van het aangename aanbod van het Franse automerk Citroën gebruik te maken. Terwijl andere gasten van het kaasbuffet genieten laten zich onverwijld en doelgericht direct vervoeren naar de winkel van Sheila De Vries in de Cornelis Schuytstraat om daar -voor andere dames dat doen- bepaalde fel begeerde creaties alvast te reserveren.