Minister Hennis-Plasschaert draagt Mooiste Hoedencreatie

Het hoedenbeeld op Prinsjesdag 2015 is tamelijk sober te noemen. Vermoedelijk hebben de vrouwelijke parlementariërs zich enigszins ingehouden in verband met de crisis en het regenachtige weer. Er werden wel opvallend veel witte of licht getinte hoeden gedragen. De elegante hoed van onze eerste vrouwelijke Minister van Defensie heeft echter de eretitel van Mooiste Hoedencreatie van Prinsjesdag 2015 in de wacht gesleept. De hoedenmaakster van deze creatie is inmiddels bij de redactie bekend. Het is Emmy Jaarsma. Zij heeft de eretitel ruimschoots verdiend en heeft de redactie laten weten zeer verheugd zijn over de haar toegekende prijs.

De Minister en de designer mogen zich samen de trotse winnaar van de Prinsjesdag Prijs 2015 noemen. Haar elegante hoed die toch tegen een stootje kan accentueert een sterk vrouwelijk profiel.
Goede smaak en stijl gaan samen bij de hoedencreatie van P.v.d.A.-parlementariër Lea Bouwmeester. Haar hoed harmonieert heel mooi qua kleur met haar japon.
Minister Jet Bussemaker van Onderwijs verdient met haar organische hoofddeksel passend bij haar verdere outfit vervaardigd van 3-D materiaal vanwege haar moedige futuristische aanpak eveneens een plaatsje in de eregalerij.
De hoed van de bekende parlementariër Marianne Thieme van de Partij van de Dieren mag uitgesproken lelijk zijn. Zij verdient hulde voor de dappere manier waarop zij daarmee aantoont tegen een vrij handelsverdrag te zijn waardoor de consument de kans loopt hormoonvlees in de schappen van de supermarkt te vinden.

FOTO: 200 JAAR KONINKRIJK