Romantische bruidsjurken van Monique Collignon op Masters of LXRY 2015

AMSTERDAM - Monique Collignon voegde aan haar Haute Couture, Couture en Couture Light nog het trouwlabel Mariage Couture toe. De collectie bestaat uit verrassend romantische trouwjurken in de grandioze stijl kenmerkend voor het werk van Monique Collignon. Van een ‘eenvoudig’ kort jurkje tot een waanzinnige lange strapless japon met een wijde rok van tule zullen zowel voor bruiden als bruidsgasten verkrijgbaar zijn.

Naast de trouwjurken bevat de collectie ook een aantal accessoires, zoals verschillende slepen en sluiers. Een aantal bruidsjurken is gemaakt van Waste2Wear®, of een deel van de jurk. Deze stoffen zijn geproduceerd uit gerecyclede plastic flessen. Waste2Wear® heeft na zeven jaar testen nieuwe stoffen ontwikkeld met het karakter van onder andere zijde. Eén bruidsjurk is gemaakt van gemiddeld 30 PET flessen (halve liters).

Het is mogelijk om een basisjapon uit de Mariage Couture collectie aan te passen, van de stof tot aan een sleep of extra strik hier of daar, zolang het maar perfect past bij de bruid en haar persoonlijke wensen. Vorige week toonde zij tijdens Masters of LXRY 2015 in RAI Amsterdam haar Mariage Couture aan de talloze gasten.
CREATIE: MONIQUE COLLIGNON... FOTO: SYDNEY KORSSE