Elegante streepmode voor de zomer bij Mart Visser

  AMSTERDAM - In het Conservatoriumhotel toont Mart Visser aan een verrast publiek zijn nieuwe zomercollectie voor 1916. Het lijkt een totale heroriëntatie voor de couturier die in zijn vorige collecties een heftig en zwaar kleurenschema hanteerde maar nu ons oog streelt met speelse zomermode in een overvloedig en helder kleurenpalet.

In mooie tinten blauw, fris groen en aangenaam rood opent hij de show met vanaf de taille iets bloezende zijden jurken. Zoals een prachtige één-schouderjurk met een lange afhangende shawlvormige strook vanaf de andere schouderpunt. Of een warmrode zijden jurk met kunstig ingezette banen van dezelfde stof.

Een aparte serie jurken is uitgevoerd in zwart-wit strepen die heel kunstig zijn verwerkt en een slankmakend effect hebben. Bijzonder vlot zijn de mantelachtige over-jurken waaronder een korte broek met top ook in verre landen met andere kleedgewoonten kan worden gedragen. Ook voor een etentje of bezoek aan een bezienswaardigheid is zo'n dress-set erg handig.
FOTO: SYDNEY KORSSE