Addy Van den Krommenacker combineert couture met kunst

  'S HERTOGENBOSCH - De nieuwe couturecollectie van Addy Van den Krommenacker (die internationaal bekend is) combineertin zijn nieuwe show couture met kunst. Zijn collectie is net als de Tuin der Lusten van Bosch opgebouwd uit drie lagen.

"Het kunstwerk daagde me uit tot het gebruik van nieuwe technieken,’ verklaart hij. Daarom werkt hij onder meer met een geheel nieuwe brokaatzijde met een laklaag, die van elke jurk een waar kunstwerk maakt.

Zijn nieuwe kleurenscala varieert van zachte pasteltinten naar vuurrood of mosgroen. En het element 'hemel' is door Addy vertaald in jurken van romantische kant zoals Nederland van hem gewend is.

Gouden en zilveren jurken, rebrodékant, glamoureuze pailletten en flinterdunne chiffons. Geheel nieuw zijn ook de Valyra-spelden die door de modellen zijn gedragen. Het zijn unieke haardecoraties van titanium, elk afzonderlijk afgewerkt met goud en edelstenen. Met een kleur of reliëf. Tevens ontwierp hij in samenwerking met viltkunstenares Marjan Veltkamp twee creaties.

De muziek tijdens de show zelf werd is als gewoonlijk gekozen door Addy zelf. Hij nodigde Wan Pin Chu uit Hong Kong uit, een extreem getalenteerde jonge musicus, die passend bij de Bosch by Addy-collectie een nieuwe compositie schreef.

FOTO: SYDNEY KORSSE