Sheila de Vries presenteert kleurrijke en stralende zomercollectie

  AMSTERDAM - Om de mooiste en ook nieuwe stoffen te vinden reist Sheila de Vries regelmatig naar de grote Europese modesteden zoals Istanbul waar zij in een groot couturehuis van zes verdiepingen waar zij de mooiste couturestoffen uitzoekt.

Voor haar nieuwe zomercollectie Het Hof van Eden zijn dat allemaal dunne stoffen met veelal schilderachtige dessins. Veelal heel warm en uitbundig van kleur. In de show zag je er mooie lange jurken van.

"Die kun je zowel op het strand of als je 's avonds uit gaat dragen", aldus Sheila. Ook laat zij onder meer zwarte jasjes, waarvan zij er zelf één droeg mooi opborduren in Istanbul. Eén en ander samenvattend valt op, dat je wat de dierenprints betreft nu eens niet de overbekende panterdessins ziet, maar onder meer fraaie jasjes met een giraffenprint.

Franje speelt deze zomer eveneens een rol. "Dit zou iedereen in haar garderobe moeten hebben'' aldus Sheila toen een mannequin liet zien hoe soepel je een lange rok van zwarte leren franje eenvoudigweg met slechts twee knopen vast ergens overheen kan dragen.

Het was prettig om naar Sheila te kijken. Iedere keer als een model weer de trap opkwam, leek zij ook zelf wel te genieten van haar eigen creaties. Vaak schikte zij nog wat aan een model of vroeg de mannequins vooral de armen wijd te spreiden, zodat haar creaties zo mooi mogelijk tot hun recht kwamen.

Bij de avondjurken zag je een japon met een apart blauw dessin, drie jurken in het zwart met fraai bewerkte ceintuurs met aqua stenen en kralen; een japon met een stola met kwasten alsmede een japon met een lage blote rug. Opvallend was een cerise avondrok met een aparte top van rode langwerpige kralen.

AUTEUR: MARGA WIERSMA  FOTO: SYDNEY KORSSE