Alexandra Frida presenteert Fall/Winter 2016 collectie BEATRICE

  AMSTERDAM - Alexandra Frida presenteert haar Fall/Winter 2016 collectie BEATRICE in Magazijn in Amsterdam. In een tableau vivant van ontwerpen waant het publiek zich in een persoonlijk sprookje van Alexandra Frida. Alexandra Frida wordt geïnspireerd door karakters uit haar eigen fantasiewereld. De collectie BEATRICE is als Sneeuwwitje en het volwassen antwoord op haar Spring/Summer 2016 collectie ANNA . Haar collectie symboliseert het transformatieproces dat veel vrouwen doormaken rond hun dertigste levensjaar.

Alexandra Frida: “Hoewel ik altijd een meisje zal blijven, merk ik nu dat ik een volwassen vrouw word. Vrouwen van begin dertig zullen zich herkennen in die transformatie waarin je ineens keuzes moet maken over hoe je de rest van je leven wilt inrichten. Deze collectie laat zien hoe ik me voel tijdens dat proces en is ontworpen om vrouwen te inspireren om hun vrouwelijkheid te vieren."

Traditionele vormen en materialen worden afgewisseld met moderne stukken gemaakt van technische stoffen. Alexandra Frida toont verschillende stukken die goed met elkaar of andere creaties gecombineerd kunnen worden. Als een klassieke zwarte mantel met schapenbontkraag, rokken van geperforeerd neopreen en doorzichtige zijden blouses met parels. Het past in deze tijd en de ontwerper laat vrouwen met deze collectie naar eigen inzicht combinaties maken.

Opvallend in deze collectie zijn de witte en zwarte trouwjurk. “De liefde kent vele gezichten. Soms gaat het vanzelf, soms moet je eraan werken. Het ene moment voel je je kwetsbaar, het andere moment ben je onaantastbaar. Door een witte én een zwarte trouwjurk te maken, erken ik beide facetten."

Met haar iconische verenprint wil Alexandra Frida vrouwen symbolische vleugels geven. De verenprint komt tot stand door het handmatig selecteren en verven van honderden veren die vervolgens als digitale print op stof worden gedrukt.

Alexandra Frida wil niet elk seizoen een collectie te presenteren, maar toont op zelf gekozen momenten. "De stukken zijn tijdloos en van hoge kwaliteit, zodat ze langer meegaan dan één seizoen. “Ik was vroeger altijd op zoek naar iets nieuws, maar voel nu de behoefte om dezelfde stukken op andere manieren te dragen. Ook dat zie je terug in mijn collectie.”

Haar ready-to-wear collectie is trots en vrouwelijk en is vanaf augustus verkrijgbaar via de webshop, ByAMFI en bij X BANK. Verwacht wordt ook dat de Alexandra Frida flagship store deze zomer opent.

FOTO: LISELOTTE FLEUR