Edwin Oudshoorn werkt met House of Eléonore

  De Nederlandse designer Edwin Oudshoorn maakt sprookjesachtige ontwerpen. Van tule of ook van met de hand geverfde zijde of van wol met een vloeiend silhouet. Versierd met duizenden pailletten en kristallen. Zachte pasteltinten, Victoriaanse invloeden en vrouwelijke silhouetten doen on zijn Parijse show denken aan een dag aan zee.

Vooral waar vloeiende zijde, architectonische raffia en complexe plooien worden gecombineerd met hand geborduurde jurken bezet met 3D-geprinte details, zilver, goud en diamanten gecombineerd met kunststof, hout en kant.

Voor de op maat gemaakte gouden, zilveren en 3D-geprinte stukken benaderde Edwin Oudshoorn juwelenhuis House of Eléonore. Samen met creatief directeur Ray Steele en goudsmid Digna Gorkovoi ontwikkelde Oudshoorn een reeks sierlijke elementen die in de hele collectie terugkeren. Dankzij het maatwerk van House of Eléonore worden de elementen eerst in het wit, 3D geprint. Later in zilver en goud, gecombineerd met diamanten, edelstenen en kristallen.

Edwin Oudshoorn is een kunstenaar die de taal van mode spreekt. Een ambachtsman in hart en nieren die zijn liefde voor het leven vertaalt naar veelzijdige collecties voor de catwalk, musea en private clients.

House of Eléonore is een Amsterdams juwelenhuis dat in het teken staat van verantwoorde luxe. De start-up maakt gebruik van laboratory-created diamanten, traceable natuurlijke diamanten en Fairtrade goud, vanuit het geloof in transparantie, vakmanschap en duurzaamheid en bijgestaan door het 162-jarige diamantbedrijf Royal Asscher.

Elk juweel is van de hoogste kwaliteit en vervaardigd door ambachtslieden in Nederland. House of Eléonore is in 2015 opgericht door serial entrepreneur Bernd Damme (26) en een internationaal team.


Foto: Melody Lieftink