Boeiende emotionele presentatie van Tony Cohen SS17

  AMSTERDAM – Onder de titel Restrained & Release showt Tony Cohen vrijdagavond zijn Spring/Summer 2017 collectie tijdens de Mercedes-Benz FashionWeek in  Amsterdam. Het thema heeft een groot introspectief element waarvoor de ontwerper put uit recente persoonlijke ervaringen.

Tony Cohen: “Vasthouden en loslaten kun je ruim interpreteren, maar deze collectie is vooral een intense vertaling van het emotionele proces dat ik de afgelopen maanden heb doorgemaakt. Nooit eerder heb ik een thema dat zo sterk vanuit een gevoel kwam, zo diep in mijn collectie laten doordringen.”

Restrained & Release, het gevoel van gebonden zijn, ingesnoerd zitten, maar vervolgens ruimte en vrijheid vinden, is voor Tony vanaf zijn eerste schetsen voor Spring/Summer 2017 meteen een leidend thema.

Iedereen kent wel het gegeven dat je door omstandigheden gevangen zit in een situatie waar je even - of langer-  niet uit komt, die je bij de keel grijpt en je in een keurslijf houdt. Dat zorgt op dat moment voor ongelooflijk veel stress, maar kan na afloop vaak weer enorme euforie brengen.

Die afwisseling van emoties, dat concept van vasthouden en daarna vrijkomen, vindt Tony Cohen een heel mooi gegeven en heeft hij verwerkt in zijn collectie.

FOTO: SYDNEY KORSSE