Monique Collignon met The Conscious Collection voor mens en milieu

  Modeontwerpster Monique Collignon showt The Conscious Collection Spring/Summer 2017 tijdens de Mercedes-Benz FashionWeek in Amsterdam. Het is een  heel eigentijdse duurzame ready-to-wear collectie. De modellen lopen op de swingende beats van een heuse live band die zangeres Maika begeleidt. Indrukwekkende visuals van prachtige bloemencomposities op een groot LED scherm maken het geheel helemaal compleet.

Evenals bij de vorige twee collecties is ruim zeventig procent van The Conscious Collection gemaakt van Waste2Wear* stoffen. Ook de overige stoffen zoals zijde en kant en de details als knopen en ritsen zijn eco-vriendelijk en verantwoord geproduceerd. "Iedereen die een stuk uit The Conscious Collection koopt, draagt een steentje bij aan een beter en schoner milieu,” vertelt Monique enthousiast.

“Ik sta niet alleen voor ‘Empowering Women’ maar voor ‘Empowering’ in de breedste zin van het woord. Het is belangrijk te weten waar we precies mee bezig zijn. Dat betekent dat niet alleen de meeste stoffen waarmee ik werk gerecycled zijn, maar dat ik ook bezig ben met de werkomstandigheden van producenten die bij mijn collectie betrokken zijn."

Met stijlen als Nautic Chic, Cruise Control, Flower Shower en Lace Seduction brengt The Conscious Collection voor volgend jaar zomer een echte city lijn voor ieder moment van de dag. Het valt op hoeveel sprankelende ideeën ook nu weer vaardig door Monique Collignon in haar nieuwe collectie werden verwerkt.

Vooral sprekende kleuren als kobalt, fuchsia, oranje maar ook zwart en offwhite wat zij evenwichtig combineert. De combinatie met de aangename muzikale klanken en de stralende bloemenvisuals zorgden voor een bekwaam neergezette en uitbundig kleurrijke show waarin voor 'elk wat wils' met een duidelijke bepaalde stijl wel wat te vinden zal zijn. 

FOTO: SYDNEY KORSSE