'Sweet Rebel' veroverde Mercedez-Benz Fashion Week Amsterdam

  Dennis Diem presenteerde tijdens Mercedez-Benz Fashion Week Amsterdam zijn nieuwste collectie Sweet Rebel. Voor deze collectie liet Dennis Diem zich inspireren door de cult-film Cry Baby (1990, John Waters).

Een film over een Amerikaanse sub-urb in 1950's en de liefde tussen de good girl en de bad boy. Twee werelden die conflicteren en tegelijkertijd niet zonder elkaar kunnen, is het leidend thema voor deze erg mooie collectie.

Het is eveneens de essentie van de samenwerking die Diem voor Sweet Rebel zocht met designer Jos Jacob. Waar Diem's stijl wordt gekenmerkt door ultravrouwelijke elementen als ruches, kantwerk en meterslange zijde, zoekt Jos Jacob zijn inspiratie in de wereld van leer, bondage en het vinden van schoonheid in imperfectie.

Sweet Rebel is een collectie van extremen die clashen, versmelten en uiteindelijk leiden tot deconstructed creaties. Voor deze collectie koos Diem voor petticoats, zijde, organza in pasteltinten, jacquards in panter-prints, kant met eigen design, leer en kasjmier.

Het geheel oogt als een zeer feestelijke collectie. Verwijzend naar de traditionele corsages van prom night, zijn er in de collectie veel bloemen. Ook voor de schoenencollectie zijn corsages, linten en leer gebruikt. En de echte motorrijders die tenslotte over de catwalk toeren zorgen voor een extra- verrassing.