David Paulus: " All lives Matter " of The Circle of Life Collection SS16 / 17

  PARIJS - De nieuwe collectie van David Paulus getoond tijdens de Parijse Modeweek is geïnspireerd door de cirkel van het leven. "We zijn geboren, we zullen sterven, en het leven herhaalt zich sinds het begin van de mensheid," merkt de jonge designer op.

"In het leven kun je ook omstandigheden tegenkomen die zwaar wegen op onze schouders. Daarom vergeten we soms helaas wel eens hoe kleurrijk de cirkel van het leven eigenlijk is ..."  vervolgt hij nadenkend.

Een filosofisch belangwekkend thema waarvoor de ontwerper bewust heeft gekozen. Het fysieke element kreeg daarom ook nadrukkelijk gestalte in zijn collectie door de bijzonder creatieve vorm van de schouderlijn. Bijgaande foto toont zijn prachtige creatie in snow white die een duidelijke verwijzing naar het relativerende thema van de show vormt. Een galajurk als statement.

Toch werkt David Paulus vrijwel altijd met stralende heldere kleuren. "De kleuren vertegenwoordigen dat we dit prachtige leven moet vieren, " benadrukt hij. Ook de keuze van zijn mooie exotische modellen zorgde voor veel sfeer en extra vitaliteit tijdens de presentatie van zijn welverzorgde collectie in Atelier Néerlandais in Parijs.

CREATIE SNOW WHITE VAN DAVID PAULUS
FOTO; PACO NUNEZ