Verrukkelijke Couture Paul Schulten zomer 2011

altIedereen mag mee in Okura Amsterdam om de zomer van 2011 te vieren met een cruise waarin de mannequins als grote sterren over de catwalk flaneren. Zijn concept is heel direct en past bij de jonge mensen van nu die met een open mind de wereld tegemoet gaan.

Zijn mannequins zijn geen sterren die zich op de wat gekunstelde wijze van vroeger onderscheiden maar mooie en spontane vrouwen die zich trots en blij in zijn bijzonder mooie creaties aan het publiek laten zien.

Zijn zomerse beeld voor de dag voor 2011 houdt alle mogelijkheden open voor de vrouw die chic uitgaat maar misschien ook wel heel gedistingeerd gekleed haar zaken moet doen. Hoe dan ook: zij krijgt volop gelegenheid om en passant in lunchtijd nog even te zonnen.

De corsetachtige slank gesneden jurkjes kunnen misschien het oog misleiden door een kleurrijke korte interessante bolero maar daaronder zit toch die mouwloze laag uitgesneden creatie met grappige bandjes over de schouder.

Geen schouderbandjes die -zoals je zo vaak ziet- te veel ruimte bieden voor inkijk maar sierlijk geplaatste bandjes die zo'n sexy jurkje extra spannend maken.

Voor de vrouw die aan boord van een groot schip tijdens een cruise aller ogen op zich gericht weet brengt hij de witte pantalon met wijde pijp gedragen met off-shoulder tops of intrigerende lekker draagbare jasjes.

De stoffen die Paul Schulten gebruikt spreken voor zichzelf. Zowel linnen, katoen, zijde, brokaat en chiffon van excellente kwaliteit. Zijn cocktailjurkjes met gemouleerde minirokken in chiffon en organza brengen de zaal tot spontaan applaus. Misschien komt dat ook een beetje door de muziek.

Frank Sinatra, Dean Martin en Dalida zorgen op hun eigen muzikale manier voor een vriendelijk decor waarin het beeld van de modieuze vrouw-van-nu heel relaxed en ook heel aantrekkelijk maar tot in de details perfect laat zien.