De mooie Lonely Bride van Paul Schulten...

  AMSTERDAM - De herfst- en wintercollectie van Paul Schulten toont een heel actuele fashionable look waarvoor hij werd geïnspireerd door de identiteit en uitstraling van de grote sterren uit de 80-er en 90-er jaren. Zo heeft de hoofdstedelijke couturier bijvoorbeeld de fascinerende look van topmodel Jerry Hall uit de clips en albumcovers van de band Roxy Music getransformeerd naar onze tijd.

Dit jaar heeft hij echter bewust gekozen voor een collectie afgeleid van haute couture maar die toch meer de richting van prêt-à-porter uitgaat. "Elke creatie is alleen in limited edition verkrijgbaar," vertelt de couturier die na zijn presentatie in het Okura Hotel verschillende shows in vooraanstaande hotels zoals de Bilderberghotels in het land heeft gepland.

Zijn show opent met jurken en combi's in een casual-chique stijl. Verrassend recht-door-zee gestructureerd in een slankmakende belijning en met grappige onverwachte details. De jurken zijn heel mooi lichaamsvolgend gesneden en hebben soms een onverwacht heel kort uitwaaierend plooitje middenachter.

Paul Schulten is ook de designer van prachtige gekleurde blazers. Iets getailleerd met een lang heupstuk of ook kort en met een sierlijk gesneden kraag. Veel teerroze, grijs, zwart en kobalt. Zijn modellen hebben natuurlijk vallend halflang haar en een glanzende make-up. Veel cardigan-jasjes op leggings gedragen met hoge laarzen. Voor de avond schitterende jassen op strakke pantalons.

Couturiers zijn altijd een beetje kunstenaars en voelen hun tijd haarscherp aan. Dat blijkt ook uit de Lonely Bride van Paul Schulten. Deze Bruid is in alle eenvoud superchic en verschijnt in polostijl verrassend genoeg op dezelfde dag op de catwalk als Het Laatste Taboe van onze tijd wat Mark Rutte 's avonds in een tv-programma in de avonduren durft te signaleren.

Er zijn namelijk in deze tijd opvallend veel knappe en ook aantrekkelijke mensen die min of meer ongewild lang of altijd alleen door het leven gaan. Onze Minister-President Mark Rutte zegt daarover: "Ik heb een gelukkig leven dat in balans is. Maar dingen lopen zoals ze lopen..." Het-is-wat-het-is (en dat is het dan). Maar ook een vrouw alleen mag best eens mooi in de spotlights staan. Ook zij kan heel gelukkig worden. Ondanks alle glamour en body-awareness in onze dagen kan zij zich door het waardevolle wat zij op haar levensweg tegenkomt eveneens heel compleet voelen.

FOTO: SYDNEY KORSSE