Ronald Kolk tovert Sterrenfee om tot zijn Bruid

  NOORDWIJK - In Grand Hotel Huis Ter Duin wachten talloze voorname genodigden in hun beste gala-outfit vol spanning op de herfst- en wintershow van couturier Ronald Kolk. De bezoekers hebben plaats genomen aan kleine gedekte ronde tafeltjes langs de catwalk als de lichten worden gedempt. Dan volgt er muziek.

In het werk van Ronald Kolk speelt muziek altijd een belangrijke rol omdat hij naast designer ook als ras-entertainer zijn shows graag op een hoger level zo perfect mogelijk neerzet. Dat gebeurt met muziek en dans. Zijn visie op de presentatie van zijn ontwerpen past geheel in deze moderne tijd waarin kleding en levensstijl heel indringend met elkaar te maken hebben.

Dat neemt niet weg dat na een muzikale opening de ontwerpen van Kolk direct in de hoofdrol belanden. De glamour en spirit lijkt wel van Kolks uitgaanspakken af te spatten! Glanzende stoffen met zilveren of gouden noppen verwerkt tot pantalon met blazer, jurk of rok met top. Hoge hoeden van dezelfde stoffen geven een beetje het Marlene Dietrich-idee.

Een transparante kanten A-lijn jurk met afstaande ronde hals ontvangt extra-applaus. En wie zegt dat een kantooroutfit gedragen met witte blouse en grote jabot niet sexy kan zijn? De mantel met rok van wollen tweed in grey of black-white is voorzien van een brede pas op de rug en een uitdagende stolplooi middenachter. Perfecte hoeden zoals de reusachtige baretten van dezelfde stof als de mantel vormen een onmisbaar elegant accessoire.

Mantelpakken en gala voor een informeel feest komen voorbij. Een opvallende stijl in lange zomerjurken herinnert aan de tijd van Audrey Hepburn. Met een smalle lange pantalon of rok met een wijde lange overrok. Alleen liep Audrey indertijd op 'flatjes' - platte schoenen en nu is het de tijd van de schoen met juist soms een heel hoge hak.

Een aparte inspiratie vormen kennelijk voor Kolk de wijnfeesten in oktober met een serie luxueuze witte pantalons en rokken en daarop een dirndl-achtige wit met zwart geborduurde top.

Zijn avondmode in grijs met goud en bruin met goud krijgt een ovatie. Hoogtepunt vormt de entrée van zijn Sterrenfee: de Bruid. Geflankeerd door twee mooie dansers en een lied zweeft zij over de catwalk... Gevolgd door de finale met een minutenlang enthousiast applaus van de gasten.

FOTO: SYDNEY KORSSE