Opening Feestdag bij Studio Sheila De Vries

  AMSTERDAM - Onder een strakblauwe lucht klinken lachende stemmen en rinkelen feestelijke glazen want Studio Sheila De Vries start een volgende inspirerende fase op een nieuwe locatie. "Natuurlijk kon ik het niet laten," verklaart zij tegen haar zeer toegewijde klantenkring die zich bewonderend en gezellig voor de nieuwe salon onder een tijdelijke witte overkapping heeft verzameld.

"Als ontwerpen je passie is zit het in je bloed... Dan moet je eenvoudig weer een show geven. Het is allemaal niet altijd eenvoudig en dat geldt voor iedereen. Maar soms gaat de weg weer omhoog en dan heb je er weer zoveel zin in... "

Hiermee komt zij terug op een periode waarin er veel veranderde in het koopgedrag. Het is tegenwoordig steeds meer de tijd geworden van het heel onpersoonlijke shoppen. Ook van felle concurrentie van grote winkelketens die designers inhuren en hun ontwerpen laaggeprijsd kunnen confectioneren. " Ook Sheila De Vries weet het maar al te goed.

"Het is een tijd van internetshoppen. Dat houdt veelal ook in : shoppen en weer terugsturen. In ons nieuwe 'huis' (red.: Joh. Verhulststr. 156) kunnen wij u volop ruimte aanbieden om rustig en helemaal zoals u dat wenst fijn van tevoren ongestoord te kunnen passen."

Sheila De Vries werd vooral bekend door haar vele shows vol verhalen en haar jarenlange ontwerpen voor veel belangrijke en soms bekende zakelijk geörienteerde vrouwen. En haar feilloze taxatie van de verborgen mogelijkheden van iedere vrouw om sterker naar voren te komen. Daarbij komt altijd en voor iedereen aan op de juiste vibe.

Zoals wij allemaal elke dag zien verandert mode razend snel en wat zojuist nog door een menigte bejubeld werd... wordt kort daarop als compleet afgedaan beschouwd. Daar zit je dan met je supersnelle garderobe. Je wordt totaal weggeflitst. (Oh...Oh, wat vinden we dat jammer voor je.)

Behalve als je de juiste basistoon weet te vinden. En dat is nu juist een aparte kwaliteit van al onze grote bekende Nederlandse couturiers en designers. Zij hebben de ideeën en de prachtige stoffen. Zij maken kleding waar je een soort van vriendschap mee sluit. Als je dat voelt ben je blij want daarmee kun je op elke leeftijd en in elke situatie iets heel bijzonders ervaren.

Vooral voor bekende of soms ook geliefde vrouwen vraagt de uiterlijke presentatie naast vrouwelijke charme om een ideale pasvorm en daarnaast toch echt Iets meer. Het is heel makkelijk voor een fotomodel om er betoverend uit te zien. En als je dat nu net niet bent en toch graag met klasse naar buiten toe wilt verschijnen? En mogen we soms niet ouder worden van de kort scorende modepolitie? Zijn al onze rimpeltjes heus gevarenseinen?

Dat geloof je toch zelf niet? Het gaat om iets anders en heel essentiëels waarom sommige mensen altijd met open armen worden ontvangen. De 'sound van de muziek' is dat je prettig en talentvol kan uitstralen wie je werkelijk wilt zijn. Daar is iedereen vrij in. Onze Nederlandse modetalenten weten dat voor hun cliënten ook helemaal waar te maken. Zij zijn vakmensen van klasse en verdienen ons respect.

Vooral Sheila De Vries is daar werkelijk steengoed in met haar feestelijk-stralende kleurgevoel. Een bekroning van haar jarenlange voortreffelijke werk is dat Prinses Beatrix aanvankelijk als Koningin ook nu nog steeds heel mooi door haar wordt gekleed.
FOTO: SYDNEY KORSSE