Frans Molenaar kleurrijke coutureshow voor een mooie zomer

altAMSTERDAM- De zomercouture van Frans Molenaar voor 2011 toont een waaier van kleuren. In de glamour- en glittersfeer van het statige Amstelhotel laat de typische Frans Molenaarklant zich opnieuw vandaag graag verwennen door een onberispelijke show van strak belijnde creaties die in een rijkdom van heldere kleuren op de catwalk worden gezet.

Met die catwalk is overigens wel wat aan de hand want het lijkt net of het er spookt. Zo struikelen de fantastische mannequins Irene Van De Laar en Anja er exact op hetzelfde punt. Maar door ervaring gestaald lopen zij onvervaard verder terwijl het publiek toch wel even de adem inhoudt.

Voor deze show wil Frans Molenaar kennelijk graag een luchtige sfeer introduceren. Dat heeft ook te maken met zijn nieuwe project wat hij bij de aanvang van de show tevreden op de catwalk toont. Zijn ontwerpersbloed zorgt ervoor dat hij zich vrijwel elk jaar weer stort op het opnieuw stylen van een produkt.

Dat kan een zonnebril zijn zoals zoveel ontwerpers doen. Maar ook een fiets of tuinmeubelen. Een auto... En dit jaar pakte hij de rollator aan.

Onmisbaar voor moeilijk lopende ouderen maar veel wendbaarder en eleganter van vormgeving na de aanpak door de ontwerper. En nu voorzien van een mooi leren zitkussen. Natuurlijk afgewerkt met de bekende Frans Molenaar-bies. Een reden voor hem om zich in een dito donkerblauw zomerpak met een dito smal wit vertikaal steepdessin ernaast te laten fotograferen.

Aangezien zijn show niet alleen voor een oudere cliëntele maar ook door de opvolgende jongere generaties druk wordt bekeken mixt hij er een serie vlotte geblokte en gestreepte zomermantels doorheen.

Evenals mooie korte jasjes met schouderkapjes. En de korte leren rode en blauwe discojasjes met goudkleurige knopen als sluiting en als schoudertres swingen compleet de tent uit.

Nieuw en stijlvol zijn pakken en combinaties van lak en kant met nieuwe onbekende materialen. Veelal gedragen met indrukwekkende zwarte zonnebrillen van Ray-Ban. Verder speelse jurken en mooi afgewerkte pakken in fuchsia, geel, turquoise en paars. Bijzonder geslaagd is een serie perfecte zijdeachtige pakken in tere pasteltinten.

De moeder en de schoonmoeder van de bruid kunnen hier eveneens eindeloze pakken uitzoeken. Bijvoorbeeld combinaties van pantalons met lange mantels in heldere kleuren die heel chic afkleden. Ook voor de dame met een maatje meer is hier modieus verantwoord best veel moois te vinden.

De bruid, een schitterend zwart model in een parelgrijs pak, komt niet tot haar recht door een enorm eng grijs gevederd hoofdsieraad. Maar het is ook meer een grapje van de ontwerper die zelf in een wit pak met witte zonnebril en geflankeerd door een witte en een zwarte rashond, naast haar de catwalk opstormt.