Paul Schulten geïnspireerd door seventies-celebreties

  AMSTERDAM - Keer op keer klinkt er applaus langs de catwalk in het Okurahotel waar Paul Schulten zijn Haute Couture toont, die werd geinspireerd door de celebreties uit de seventies. Dus Grace Jones met haar fascinerende uitstraling, Bianca Jagger die ondanks haar roem zo bescheiden bleef en Diana Ross met haar vele enthousiaste fans.

Net als Jerry Hall, Paul Jabara en vooral Andy Warhol. Het kleurgebruik van AndyWarhol wat hij zag tijdens de expositie in de Beurs van Berlage inspireerde hem ook ongelooflijk. Het is een ongewoon heftig kleurgebruik wat toch de harmonieuze toon niet uit het oog verliest.

Daarnaast gaat de couturier qua stijl graag mee met de vrouw van nu die zich heeft ontwikkeld tot een groter zelfbewustzijn. Vooral jonge vrouwen aan de top of met een goeie job maken het zich liever niet onnodig moeilijk als ze uitgaan. Ze kleden zich lekker los en comfortabel maar willen er natuurlijk tegelijk ook wel fantastisch mooi uitzien.

Dus brengt hij nu geen wat stijve en formele dag- en avondmode meer maar wel makkelijk draagbare prachtig geborduurde party-dresses die ietwat ruim vallen. Korte en langere jasjes op leren leggings en mantels en overalls in kimono-stijl.

Allemaal fascinerend om te zien en makkelijk en snel aan te schieten verzorgd gemaakte creaties waar je heel lang veel plezier van kunt hebben.

FOTO: SYDNEY KORSSE