Peter Rommers showt prachtig decoratief zijn Harbour Point-collectie

altAMSTERDAM- Als één van de weinige ontwerpers showt Peter Rommers zijn collectie het liefst altijd in eigen huis. Ook dit voorjaar was er weer veel belangstelling voor de show van zijn nieuwe zomercollectie voor 2011 die later heel magisch met het Realeneiland op de achtergrond werd gefotografeerd.

Zijn atelier/winkel aan de Westerdoksdijk vormt dan ook een stimulerend décor voor zo'n bijzonder exclusief evenenement. Met het IJ en de Zandhoek als achtergrond, kregen de gasten een zeer gevarieerde en actuele collectie te zien. Peter Rommers staat bekend om zijn fraaie, simpele belijning. Onopvallend opvallende kleding met altijd ergens een twist.

Gekleed maar nooit verkleed... En altijd top-maatwerk. Daarbij verstaat hij de namelijk kunst zijn ontwerpen vloeiend naar grotere maten te kunnen vertalen, zonder dat ze aan kracht inboeten. Na de opening met soepel vallende jassen, volgde een mooi marine-look T-shirt met wijde pantalon die het thema van deze collectie vertolkt. Daarom heet zijn collectie ook ‘Harbour Point. ’

In dezelfde sfeer passen de blauwe katoen-zijden jurkjes, die zowel getailleerd als los gedragen kunnen worden. Deze collectie bevat voorts een aantal zeer verrassende materiaalcombinaties zoals is te zien in een zwart-wit pakje van zilveren pailletten en katoenen piqué.

Sexy blikvanger is een goudkleurige zijden broekje-met-jasje afgezet met raffia. En speciaal voor het zomerseizoen komt Peter Rommers met de “Little Coloured Dress”: geraffineerde jurkjes in felle kleurtjes als oranje-rood of grasgroen.

Rommers’ zomercollectie is als geheel fris en jong. Plezierig en makkelijk voor vrouwen ook als totaal-garderobe door de vele combinatiemogelijkheden voor tal van verschillende gelegenheden.