Sepehr Maghsoudi presenteert De Nieuwe Man

  HOORN - Onlangs lanceerde couturier Sepehr Maghsoudi in Amsterdam zijn 17e collectie “URGE” tijdens de drukstbezochte Masters of LXRY ooit. De veel zijdige couturier uit Hoorn heeft een uitgesproken eigen visie op nieuwe trends in dames- en herenmode. Hij heeft al vele succesvolle collecties neergezet.

Ook zijn laatste show viel weer goed vooral bij de zelfbewuste jonge generatie die cool en spraakmakend door het leven wil gaan. "ik kan er niets aan doen maar ik moet mijn roeping om te creëren volgen. Het is een onweerstaanbare drang... In zijn leven als kunstenaar moet hij ook tot het uiterste gaan. "Zonder concessies geef ik mijn visie ook al kan lang niet iedereen dit appreciëren. Het wordt ook wel een 'urge' genoemd. Daarom heb ik mijn laatste collectie ook op het thema Urge gebaseerd."

"Alleen zo kan ik mijn inspiratie en visie tonen. Dat is de droom die als een rode draad door mijn leven als ontwerper heen loopt. Zo moet ik De Nieuwe Man neerzetten zoals ik hem zie. Daarbij merk ik op dat hij het vermijdt zich direct te confronteren omdat hij iemand is die zich juist bij voorbaat eerder afschermt. De Nieuwe Man laat zich ook niet rechtstreeks uit over de keuzes die hij maakt."

Is De Nieuwe Man dan bang of durft hij niet spontaan te zijn? "Nee... Hij is zeker geen wankel of simpel minded personality maar snel en cool. Iemand die zich zeer bewust is van fake news binnen onderlinge relaties en valkuilen in de maatschappij. Hij laat zich zijn overtuigingen niet afnemen maar houdt zijn dromen voor zich."

Je ziet de moderne jonge man toch vaak of heel klassiek of in vrijetijdskleding gekleed. Maar alleen op parties komt hij vaak apart voor de dag. Wat denk je daarvan?
"De Nieuwe Man zoekt graag naar vernieuwing maar laat zich niets wijs maken,"zegt Sepehr Maghsoudi. "Daarom weet hij precies wanneer hij zich in een originele outfit kan vertonen. Qua kleur gaat de nieuwe mannenmode op den duur ook parallel aan de vrouwenmode. "