Een enorme sprong van Syrië naar Oso Couture...

  Achmed Oso (Bene, 1979) groeit op in Syrië. Zijn moeder zorgt voor de twaalf kinderen en maakt aan huis handgemaakte couture voor dames. Hoe kreeg ze dat ooit voor elkaar met zoveel kinderen die ze niet alleen kreeg maar ook moest verzorgen. Achmed Oso heeft een groot voorbeeld aan zijn moeder gehad. Alleen al 12 kinderen krijgen is een ongelooflijke taak. Naast de zorg daarvoor was ze ook nog zo handvaardig en kunstzinnig bezig voor de dames in haar omgeving die haar welwillend hun opdrachten gunden.

De appel valt niet ver van de boom want op zijn 14e heeft Oso een zomerbaan in een kledingatelier. Daar begint zijn passie voor de mode. Daar toont hij dat hij het voorbeeld van zijn moeder hem in hoge mate heeft geïnspireerd.

Hij leert het modevak bij een Franse couturier in Syrië. In 2000 vestigt Oso zich in Nederland en studeert hij aan de Haagse Modevakschool. Vervolgens doet hij een studiejaar aan de Gerrit Rietveld Academie, Daarna studeert hij af aan de Academie Artemis in Amsterdam en M. Müller & Sohn in het Duitse Düsseldorf.

In 2008 waagt hij de sprong en opent hij een winkeltje in Oegstgeest. Twee jaar later start hij zijn eigen label Oso Couture en opent een grotere winkel met atelier aan de in Oegstgeest. Van daaruit verkoopt hij het merk Natan en werkt hij aan de verdere groei van zijn eigen merk Oso Couture.